ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Язик» крокує по планеті

«Язик» крокує по планеті

Після Одеської міської та обласної рад учора взялися за «язик» і в інших південно–східних областях. Керуючись законом про основи мовної політики Ківалова—Колесніченка, про рішення про регіональний статус російської мови ухвалили Севастопольська міська, Донецька та Запорізька обласні ради. Причому на Донбасі «за» проголосували 117 депів із 118 присутніх, на Запоріжжі — 79 із 81 (всього в цій раді сто депутатів).

Професійний відбір до Ради

Професійний відбір до Ради

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Політичні сили, що претендують на потрапляння в парламент, зареєстрували свої виборчі списки у ЦВК. Усупереч очікуванням громадськості, сенсацій не сталося. Більшість партій надала перевагу перевіреним кадрам, які засідають у Раді роками й навіть десятиліттями. На питання: «За рахунок кого має оновитися Верховна Рада, щоб стати ефективнішою у професійному сенсі?» — політичні лідери відповіді, схоже, так і не знайшли. Аналіз передвиборчих списків показує, що на практиці лише наймолодшій політичній силі — партії «Україна — Вперед!» — вдалося знайти правильний баланс між молодістю та професійністю кандидатів у народні обранці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із котом, а не «по понятіям!»

Із котом, а не «по понятіям!»

«Бабуся» сколихнула Україну. Як уже повідомляла «УМ», Дніпродзержинськ привернув увагу всієї України дотепним білбордом із зображенням бабусі у хустці з котом та підписом: «Взнала, що внук голосував за «Регіони», — переписала хату на кота». Владу це зачепило за живе. Тим паче, раніше на цьому місці мало не впродовж року красувалося зображення нинішнього офіційного кандидата в народні депутати від Партії регіонів Костянтина Гузенка. Отож комунальники на в’їзді до міста спершу замалювали верхню частину плаката, а потім і взагалі все ліквідували.

Також ЗМІ повідомили, що директорка відомої у Дніпродзержинську рекламної агенції «Апельсин», якій нібито належить скандальний носій, після пережитих потрясінь опинилася в лікарні.

Коли кореспондент «УМ» спробував перевірити цю інформацію безпосередньо на місці, ніякого «Апельсина» за вказаною в інтернеті адресою не виявив. Проте зміг поспілкуватися по мобільному телефону з пані, яка зазначила, що власницею цього щита є не рекламна агенція, а вона особисто. Пояснювати причини раптового зникнення «бабусі з котом» жінка категорично не побажала, запевнивши, що на таку тему ніхто з журналістом не говоритиме взагалі. Але вона не мала рації.

Микола Оніщук: Дорогу осилить той, хто йде

Микола Оніщук: Дорогу осилить той, хто йде

Після відставки з посади міністра юстиції два з половиною роки тому Микола Оніщук продовжує активне життя, і як політик, і як правник. Він лишився з партією «Наша Україна» і навіть очолив її обласний осередок на Чернігівщині. Незважаючи на фінансові труднощі «НУ», пану Оніщуку вдалося зберегти всі районні осередки партії, а також кістяк чернігівських активістів. Не випадково після місцевих виборів 2010 року чимало «нашоукраїнців» стали депутатами місцевих рад. Паралельно екс–міністр заснував Інститут правової політики, який функціонує завдяки благодійним внескам та вибореним грантам. Наразі його дітище є науково–дослідницькою і експертно–аналітичною установою, діяльність якого зосереджується на сфері публічного права. Звідси генеруються ідеї, вносяться пропозиції для влади стосовно запровадження ювенальної юстиції, вдосконалення пенітенціарної системи держави, а також конституційних змін. Адже Микола Оніщук також є членом Конституційної асамблеї.

Нещодавно його зареєстровано ще й уповноваженим представником від партії «Наша Україна» у ЦВК. В ексклюзивному інтерв’ю «УМ» Микола Васильович розповів, чому «Наша Україна» йде до парламенту, якими є її шанси, а також чому треба голосувати саме за це патріотичне об’єднання. Пан Оніщук також назвав першочергові завдання, які стоять перед майбутнім складом Верховної Ради.

Всі статті рубрики