НОВИНИ ПЛЮС

17.08.2012

Вибори–2012

Позавчора ввечері та вчора вдень ЦВК зареєструвала списки ще чотирьох партій для участі у виборах — «Нашої України», «Української платформи «Собор», партії «Зелена планета», Партії пенсіонерів України та Радикальної партії Олега Ляшка. Загалом зареєстрованих списків учора по обіді було 15.

«Центральна виборча комісія зареєструвала 214 кандидатів у народні депутати від об’єднання «Наша Україна», з них 185 — за партійним списком і 29 кандидатів–мажоритарників, — повідомив кандидат у народні депутати, постійний представник «НУ» в Центрвиборчкомі Микола Оніщук. — Список зареєстрованих кандидатів від «Нашої України» є одним iз найбільш чисельних серед усіх політичних сил, що беруть участь у парламентських виборах».

* * *

Позавчора ввечері Вищий адміністративний суд підтвердив законність відмови в реєстрації кандидатами в депутати засуджених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. «Постанова Київського апеляційного суду від 11.08.2012 є обґрунтованою і оскарженню не підлягає», — цитує ухвалу суддів ВАСУ прес–служба партії «Батьківщина».

Рейтинги

Із тих, хто точно або ймовірно візьме участь у виборах, Партію регіонів готові підтримати 25,5%, «Об’єднану опозицію «Батьківщина» — 24,5%, «УДАР» — 12,8%, КПУ — 10,4%, «Україну — Вперед!» — 4,9%, ВО «Свобода» — 4,6% виборців. Про такі результати соцопитування своєї компанії R&B вчора повідомив її керівник, донеччанин Євген Копатько (опитування проведено з 3 по 13 серпня в усіх регіонах України, опитано 3 117 респондентів, середня похибка вибірки — 2%).