ЦИТАТИ ТИЖНЯ

17.08.2012

Юрій Луценко,
ув’язнений екс–міністр внутрішніх справ
— про свою тюремну науку:

— Мене не просто так помістили у блок СІЗО для пожиттєво ув’язнених, де в сусідній камері сидить убивця міліціонерів. Лук’янівська в’язниця збудована у середині ХІХ століття і, згідно з «Оксфордською історією в’язниць», входить до системи «тюрем залякування». Але, чесно кажучи, дикунські умови утримання не вплинули на мене аніскільки. 210 прочитаних за цей час книжок серйозно допомогли мені провести внутрішню дискусію і посилити свої переконання: «Не боятися в мріях! Не відступати в діях!»

(«Голос Америки»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про причини ухвалення «регіонального» закону про мови:

— Викорінювалася російська мова, й треба було це поправити. Треба було ці перегини усунути… Ніхто не проти української мови. Ми будемо розробляти програму підтримки. Але ми нікому не дозволимо викорінювати всі мови народів, які тут живуть.

(ICTV)

 

Віктор Ющенко,
голова партії «Наша Україна»
— про впровадження закону про мови Колесніченка—Ківалова:

— Ми програли. Програли не від того, що Партія регіонів перемогла, а тому що з тих 234 депутатів, які голосували, 30 голосів — це легіонери, які прийшли на так званому тлі демократичних сил і зрадили національним мовним інтересам. Тому я не аплодував би зараз Партії регіонів, що вона щось провела. Не вона провела. Провели зрадники. Провели новітні «кочубеї», яких є десятками у так званих опозиційних силах.

(«Радіо «Свобода»)

 

Олександр Палій,
політолог, кандидат у нардепи від «УП «Собор»
— про вибір–2012:

— Громадяни на наступних виборах матимуть можливість визначитися, хто більше гідний їх представляти: справжні професори і люди, які вміють відрізняти добро від зла, чи, як зараз, професійні банщики та «дерибанщики».

(прес–служба партії)

 

Сергій Власенко,
нардеп від БЮТ, адвокат Юлії Тимошенко
— про те, чому його хвора підзахисна не погоджується брати участь у судовому процесі в режимі відео–конференції:

— У нас не судять перед телевізором, у нас не судять перед холодильником, у нас не судять у гаражі — у нас судять у суді.

(УНН)