Краще бути капловухою!

Краще бути капловухою!

До Соснівського районного суду Черкас направлено кримінальну справу, порушену обласною прокуратурою стосовно лікаря першої міської лікарні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України — неналежне виконання своїх професійних обов’язків.

Плеєр із похоронним маршем

Плеєр із похоронним маршем

Трагедія сталася в Кременчуці серед білого дня, в обідню пору, на залізничному переїзді поблизу одного з підприємств наддніпрянського міста. В цей час із приміської станції Бурти на Полтаву рухався вантажний потяг. Тож, як і належить, на переїзді ввімкнули попереджувальну сигналізацію, опустили шлагбаум.

«Квартальний» злодій

«Квартальний» злодій

Популярну студію «95–й квартал» по­грабували. Як стало відомо, інцидент стався ще минулого тижня у Феодосії, куди «квартальники» прибули з гастролями. Увечері після концерту водій студійного автобуса «Мерседес» побачив, що сейф у салоні розчинений навстіж і порожній. Хоча в ньому мало бути 460 тисяч гривень — саме про таку суму заявив місцевим правоохоронцям концертний адміністратор студії.

«Тормозок» з Іспанії

«Тормозок» з Іспанії

Днями співробітники Служби безпеки на гарячому затримали мешканця Кременчуцького району: чоловік тільки–но одержав посилку з неблизької Іспанії, в якій було 1200 капсул трамадолу. Цей вельми специфічний вантаж, ціна якого на чорному ринку сягає 25 тисяч гривень, містився у звичайній «рогозяній» сумці з продуктами харчування. Саме такий «тормозок» із наркотичною «приправою» затриманий замовив своєму знайомому, що мешкає у країні кориди й футболу. Доставили його в Україну автобусом приватної фірми, яка здійснює міжнародні поштові перевезення.

«Безмовний» «ящик»

«Безмовний» «ящик»

Якщо хтось і сподівався, що ухвалення скандального закону Колесніченка­Ківалова мало вплине на статус і без того пригноблюваної (принаймні у пресі) української мови в Україні, то марно. Як учора повідомив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов, Нацрада на виконання цього закону має намір у тримісячний термін привести ліцензійну діяльність телекомпаній у відповідність до його вимог. «Ми зараз вивчаємо те, що маємо зробити з цього приводу, і якими будуть наші дії. Чи буде це рішення Національної ради, чи просто наказ голови. Але, як ми розуміємо, відповідно до цього закону буде скасовано у бланку ліцензії графу про мови. Крім того, ця норма буде скасована у заявних документах», — цитує Манжосова сайт «Телекритика». Також регулятор має намір запропонувати телекомпаніям у тримісячний термін переоформити ліцензію. Тобто норму про обов’язкові 75 відсотків української мови на телеканалах, очевидно, можна вважати застарілою — відтепер «кнопки» телевізора мовитимуть тими мовами, які їм більше до вподоби.

Розгром по-темному

Розгром по-темному

Багатостраждальний «мовний» майдан Харкова пережив черговий напад. Цього разу замість комунальників і судових приставів на учасників безстрокової акції протесту буквально налетіли шестеро молодиків спортивної статури. За словами одного з активістів Дмитра Пилипця, «спортсмени» з’явилися одразу після того, як у саду Шевченка (останнє місце дислокації «майдану») вимкнули на ніч електричне світло. Посеред суцільної пітьми нападники понівечили агітаційні матеріали та прапори й прихопили з собою деякі речі.

Міккі Маус як порнографія

Міккі Маус як порнографія

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Національна комісія з питань захисту моралі планує розглянути популярні мультфільми на відповідність — ну звісно, моралі. Як сказано на сайті цього відомства, найближчим часом буде скликано спеціальне засідання, на якому комісія розгляне, чи несуть популярні мультфільми загрозу для дітей. А підставою для дослідження цілої низки мультфільмів стала опублікована в інтернеті брошура з аналізом мультфільмів «Губка Боб», «Лунтік», «Маша і Ведмідь», «Телепузики», «Покемони», «Сімпсони», «Шрек» тощо.

Фортеця впала?

Фортеця впала?

Не встигли вщухнути пристрасті навколо кадрових призначень у заповіднику «Києво–Печерська лавра», як знову розгорівся скандал навколо музею «Київська фортеця». Директора «Фортеці» В’ячеслава Кулініча, відомого своєю принциповою позицією щодо збереження цілісності музейного комплексу, на територію якого (самий центр Києва!) ще за Леоніда Черновецького міська влада неодноразово позирала ласим оком, звільнили з посади 17 лютого. Проте Кулініч оскаржив відповідне рішення голови управління культури КМДА Світлани Зоріної як незаконне, адже наказ про його звільнення вийшов тоді, коли директор перебував на лікарняному.

Всі статті рубрики