Біцепси на свіжому повітрі

Біцепси на свіжому повітрі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Незважаючи на пекельні погодні умови (стовпчик термометра показував +36), Венеціанський пляж у столичному Гідропарку позавчора був ущерть заповнений молоддю. Переможці телепроекту «Україна має талант–4» дотрималися слова, даного перед усією країною, і на частину виграної суми в один мільйон гривень власноруч збудували у Гідропарку перший обіцяний спортивний комплекс для «вуличного тренування» — Street Workout. Розділити радість із хлопцями захотіли і їхні суперники по шоу — театр вогню «ПротиНочі», шоу–балет «Аквамарин», а також лідери міжнародного руху Street Workout iз різних куточків України, які продемонстрували показові виступи, провели змагання та майстер–класи.

Павичі в багажнику

Павичі в багажнику

Після численних звернень захисників тварин до відповідних органів зі скаргами на те, що фотографи знущаються з мавпочок, пропозицій сфотографуватися з кумедними приматами значно поменшало. Але на зміну волохатим «іграшкам» прийшли пернаті — у багатьох «туристичних» місцях вуличні фотографи ледве не силою змушують перехожих брати до рук декоративних голубів, соколів тощо, розраховуючи на те, що після «тісного контакту» з красивим і ручним птахом людина просто не зможе встояти перед пропозицією заплатити за фото.

Тростянецька криза: черговий виток?

Тростянецька криза: черговий виток?

П’ять місяців фактично не працювала Тростянецька міська рада. Врешті, начебто досягнувши консенсусу, депутати зібралися у сесійній залі, але засідання, розпочате в червні, триває й досі. Політичні міжусобиці виявилися для депутатів важливішими за інтереси громади.

Мільйони замучених

Мільйони замучених

7 серпня 1932 року Йосип Сталін підписав Закон «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності», більш відомий як закон «про п’ять колосків». Мінімальна крадіжка (наприклад, кількох колосків голодною дитиною) каралася смертю. «Гуманним» вважався вирок: 10 років таборів без права амністії.

Я. не я, і мова не моя

Я. не я, і мова не моя

Зустріч делегатів від української інтелігенції з Президентом щодо мовного законопроекту не принесла головного результату, на який сподівалися письменники та науковці. З’їздивши у кримський Форос «поговорити», вони так і не почули від Віктора Януковича конкретних слів про долю скандального законопроекту. Прес–служба глави держави, одначе, відзвітувала: мовляв, Віктор Янукович і сам не задоволений законом, погоджується, що у нинішній редакції цей документ розколюватиме суспільство. Звісно, про розмову з інтелігенцією прес–служба цитує лише схвальні відгуки. «Я переконаний, що нарада пройшла конструктивно і перспективно, — казав екс–Президент Леонід Кравчук. — Урешті–решт, мовне питання має вийти на високий державний рівень, на конституційний рівень і на такий рівень закону, який відповідав би стратегічним національним інтересам України». «Отой вал, який іде з Верховної Ради, комусь треба було зупинити, — додав поет Іван Драч. — Єдиний, хто може стати супроти цього, — це Президент Янукович. Вперше стурбованість щодо української мови входить у якесь нормальне робоче русло».

Діагноз — невігластво

Діагноз — невігластво

Виявляється, всі трансляції літніх Олімпійських ігор на Першому Національному телеканалі здійснюються українською мовою. І лише «в дуже незначній кількості трансляцій разом з українськими коментаторами участь брали багаторазові олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу, чия експертна оцінка того чи іншого спортивного змагання дозволяє українському глядачеві отримати більш повну картину події». А «світові рекордсмени, олімпійські чемпіони, які принесли нашій країні популярність і спортивну славу», звісно, «заслуговують поваги незалежно від того, якою мовою їм зручніше спілкуватися в студії».

Всі статті рубрики