Нові рядки «Давитіані»

Нові рядки «Давитіані»

Минулої суботи у Миргороді відбулася ціла низка заходів iз нагоди Дня пам’яті одного зі світочів грузинської літератури Давида Гурамішвілі, який відійшов у вічність 220 років тому. Організували їх представники грузинської діаспори в Україні за підтримки посольства цієї країни та мерії курортного міста. Спершу на будинку літературно–меморіального музею автора «Давитіані» відкрили одразу дві меморіальні дошки. На одній із них напис про перебування поета в Миргороді у 1741—1792 роках виконано українською мовою, на другій — грузинською. Ініціював встановлення меморіальних відзнак голова Полтавського територіального грузинського братства «Георгія» Рамаз Заркуа, а допоміг йому втілити цю ідею в життя полтавський художник–гравер і підприємець Вадим Голобородов.

Вклонися Богу і... орлу

Вклонися Богу і... орлу

Новий храм Української православної церкви Московського патріархату з’явився в одному з мальовничих місць Дніпропетровська. На тлі численних соборів леліяної нинішньою владою єпархії він вирізняється однією особливістю, яка відразу кидається у вічі, — повсюдно оздоблений зображеннями двоголового орла.

Не послухався й загинув

Не послухався й загинув

Вибух біля ставка села Грузьке Тростянецького району пролунав як грім серед ясного неба. Як з’ясувалося, двоє чоловіків біля вагончика охоронців ставка вирішили розібрати гранату часів Другої світової. Підривник зброї спрацював без попереджень. Від численних ран, завданих осколками гранати, один із саперів–любителів загинув на місці. Його 38–річний напарник отримав проникаюче поранення правого ока, контузію важкого ступеня, множинні осколкові поранення тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, розповідає керівник центру зв’язків із громадськістю обласної міліції Ельвіра Біганова. У вкрай важкому стані його доправили до реанімаційного відділення.

Семирічний утікач

Семирічний утікач

Півтори доби блукав поблизу села Петровського Білопільського району ображений і наляканий семирічний хлопчик. Міліціонери та прикордонники виявилися щодо нього більш чуйними, ніж батьки, від яких він утік.

Всі статті рубрики