Небажаний «бацька»

Небажаний «бацька»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не зможе повболівати за білоруських спортсменів на трибунах Літніх Олімпійських ігор у Лондоні. Оргкомітет ХХХ Олімпіади відмовив йому в акредитації (щоправда, у Лондоні цей факт спростовують). Це при тому, що Лукашенко є не лише главою держави, а й президентом білоруського Національного олімпійського комітету. Про такий ляпас «єдиному диктатору Європи», як називає його західна преса, повідомив у своєму мікроблозі на «Твіттері» президент НОК Росії Олександр Жуков. «Президенту НОК Білорусі О. Лукашенку оргкомітет Олімпіади не дав акредитації. Спорт — поза політикою? — обурився Жуков, додавши в наступному «твіті», — А як бути з олімпійськими цінностями і традиціями? Кожен школяр знає, що в Греції на час Ігор заключали перемир’я».

Сто голів за генерала

Сто голів за генерала

Щонайменше 20 таджицьких військовослужбовців загинули та 23 отримали поранення під час масштабної спец­операції проти «нелегального збройного угруповання», яке підозрюють у вбивстві глави сил безпеки у прикордонному з Афганістаном регіоні Таджикистану Гірський Бадахшан. Генерала Абдуллу Назарова застрелили минулої суботи. А позавчора в цій гірській місцевості, де ховаються повстанці, висадилося кілька сотень бійців. За інформацією російського сайту Gazeta.ru, насправді в боях загинуло щонайменше сто військовослужбовців і приблизно стільки ж цивільних. Урядові війська заарештували 40 осіб, у тому числі вісьмох громадян Афганістану, повідомило таджицьке телебачення.

Ленін і Мао слухають нас...

Ленін і Мао слухають нас...

Скульптурна група великих людей світу на площі ХХ століття у місті Монпельє на півдні Франції позавчора поповнилася п’ятьма новими статуями — Махатми Ганді, Голди Меєр, Нельсона Мандели, Гамаля Абделя Насера й колишнього керманича КНР Мао Цзедуна. Як повідомляє Міжнародне французьке радіо (RFI), раніше на площі вже було встановлено скульптурні зображення Жана Жореса, Шарля де Голля, Уїнстона Черчілля, Франкліна Делано Рузвельта і Володимира Леніна. Ідея створення такого неординарного меморіального комплексу у 250–тисячному Монпельє належить уже покійному президенту регіональної ради Лангедок–Руссільйон, соціалісту Жоржу Фрешу. Тепер його ідеї впроваджує у життя чинний мер–соціаліст Монпельє Жан–П’єр Мур.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики