Дзвінок або життя

20.07.2012

Поки провладні ЗМІ оббріхують лідерку БЮТ, розповідаючи, нібито в лікарні вона «качає прес і піднімає штангу» (така інформація позавчора з’явилася на сайті УНН, який пов’язують із Ганною Герман), Юлія Тимошенко потерпає від невідомого захворювання шкіри. Таку інформацію оприлюднив учора захисник екс­Прем’єрки Сергій Власенко, відповідаючи на запитання журналістів біля лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де зараз перебуває Тимошенко.

За словами Власенка, «брехливі заяви» про нібито чудову фізичну форму Леді Ю зроблено з однією метою — «підготувати українське суспільство до незаконних дій, які українська влада хоче здійснити стосовно Тимошенко для силової незаконної доставки її до зали судового засідання 23 липня». На думку нардепа­адвоката, з наближенням дати розгляду скарги Тимошенко в Європейському суді з прав людини (23 серпня) кількість таких «абсурдних заяв» щодо неї зростатиме. «За дві хвилини до брифінгу мені зателефонував ваш колега, який сказав, що у нього є інформація, нібито організовує втечу. Юлія Володимирівна не те що бігати, вона не може ходити!» — обурюється Власенко.

Навіть лікувальною фізкультурою Тимошенко займалася «лише в положенні лежачи і на спеціальному обладнанні», каже адвокат, але й ці заняття довелося припинити після того, як 50 відсотків шкіри пані Юлі вкрилося висипом. Що саме його спричинило, лікарі діагностувати не змогли, тому застосували стандартне лікування, гормональну терапію. Перші симптоми цієї чергової хвороби у ЮВТ почали проявлятися два тижні тому, каже Власенко. І заявляє, що на судмедекспертів, які готують висновок про стан здоров’я Тимошенко, чинять тиск.

Напередодні Сергій Власенко висловив припущення, що додаткові ґрати зі сходів на дев’ятому поверсі лікарні, де розташована палата опозиційної лідерки, встановлюють, щоб народні депутати від опозиції не могли перешкодити «незаконному вивезенню» екс­Прем’єра.

Тим часом прес­служба Державної пенітенціарної служби в середу ввечері повідомила, що Тимошенко шантажує її співробітників і погрожує вибити в палаті вікно, якщо їй не нададуть право на телефонну розмову. Ці «погрози» Леді Ю нібито виклала в заяві на ім’я начальника Качанівської колонії. Ув’язненій «роз’яснили, що, відповідно до чинного законодавства, скористатися правом на телефонну розмову вона може у спеціальному приміщенні виправного закладу зі стаціонарного таксофона». Проте Юлія Володимирівна, як запевняють у прес­службі ДПтС, заявила, що в такому разі попросить телефон у когось із прибічників, вибивши вікно (на дев’ятому поверсі?). І таки домоглася свого: «у винятковому порядку» їй було надано дозвіл на телефонний дзвінок.

За даними «пенітенціарників», Тимошенко поспілкувалася з двома особами.