«Космос» до заготівлі гречки готовий

«Космос» до заготівлі гречки готовий

Мера столиці, про існування якого більшість киян і без того вже забула, вчора офіційно відправили у відставку. Учора Київрада на своєму засіданні розглянула заяву Леоніда Черновецького про дострокове припинення повноважень і підтримала її 110 голосами. Таким чином, «головною» у Київраді де–юре стала секретар Галина Герега, яка, за законом, виконуватиме обов’язки міського голови впродовж півмісяця. За цей час Верховна Рада має визначитися з датою призначення позачергових виборів мера.

Юля хоче в депутати

Юля хоче в депутати

Вищий спеціалізований суд iз розгляду цивільних та кримінальних справ переніс на місяць розгляд касації на вирок Юлії Тимошенко у «газовій справі», яким її засуджено до семи років «колючки». Вже третю перерву в розгляді касації (таких прецедентів вітчизняне правосуддя ще не мало) головуючий у справі суддя Станіслав Міщенко пояснює необхідністю «забезпечення об’єктивного розгляду скарги». Розгляд касації буде продовжено 16 серпня. Нагадаємо, що слухання скарги лідерки БЮТ розпочалися ще 15 травня.

Несмачний хліб і дешева картопля

Несмачний хліб і дешева картопля

Поки аграрії підраховують збитки на зернових полях після рясних дощів і негоди, експерти прогнозують добрий урожай картоплі у південному регіоні та підвищення цін на хліб уже цієї осені. «Посуха пpocтo дoбилa вpoжaй зернових нa півдні, — розповів «УМ» головa Aгpapнoї спілки Гeннaдій Hoвікoв. — У нас є цілі paйoни, дe cобівартість пшeниці становитиме більше 2–3 тисяч гpивeнь зa тoннy, тoді як аграрії змушені продавати її по 1,8 тисячі гpивeнь за тонну. Схожа ситуація була в 2003 році: тоді пocтpaждaлa вcя Укpaїнa і Прем’єр–міністр був змушений піти на постyпки aгpapіям. Увімкнули мexaнізм дoтaцій і кoмпeнcaцій. Але ми побоюємося, щo в нинішніx yмовах кризи влада назустріч aгpapіям не піде».

Новоазовський богатир

Новоазовський богатир

Розміри немовляти, яке з’явилося на світ у Маріуполі, здивували не лише медиків, а й представників місцевої влади. Акушери Донеччини ледве пригадують, коли востаннє на донецькій землі з’являлося малятко з такою вагою. Пояснюють, що діти вагою більше чотирьох кілограмів народжуються рідко, приблизно один випадок на 1,5 тисячі. А тут усі шість кіло! «За мою 23–річну медичну практику — це другий такий випадок. Першого шестикілограмового новонародженого я приймав, будучи ще лікарем–інтерном, — розповів «УМ» завідувач пологовим відділенням Сергій Свєркунов. — Хлопчик абсолютно здоровий, його мама також».

Роботі спека — не завада

Роботі спека — не завада

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За санітарними нормами мікроклімату, встановленими законодавством, температура повітря в робочих кабінетах має становити від 18 до 25 градусів. Її норми залежать від приміщень та енергозатрат працівників: в офісах — 23—25 градусів, а на виробництві — ще нижча. Чим важчою фізично є праця, тим нижчою має бути температура на робочому місці, повідомив заступник головного державного санітарного лікаря столиці Юлій Жигалов.

«Гарно» — до Лондона

«Гарно» — до Лондона

Учора на НСК «Олімпійський» у Києві влаштували презентацію парадної і спортивної форм для нашої команди на Олімпіаді–2012. Тут же урочисто відкрили офіційний екіпірувальний центр олімпійської збірної України та оголосили остаточний склад спортсменів, які представлятимуть Україну на XXX Іграх у Лондоні. А вони, нагадаємо, стартують уже через два тижні.

Всі статті рубрики