Вишита ментальність

Вишита ментальність

Основна ідея мистецького проекту «Гімн рушнику», який презентували вчора у Київському міському Палаці ветеранів, — об’єднати киян під знаком національних символів. Виставку творів народного мистецтва, зокрема українських рушників, організовував громадський рух «Соціальна справедливість» за підтримки Київського музею вишивки, ВМГО «Молодіжний спортивний рух» і науково–пошукового товариства «Обереги».

Ой на горі горіли вогні

Ой на горі горіли вогні

Нинішньої ночі в наших лісах має розквітнути червоно–вогняна квітка папороті. З давніх–давен нею намагалися заволодіти різні сміливці. Адже вважалося: той, хто знайде те диво, розумітиме мову тварин і дерев, а також зможе знайти будь–який скарб. Ось і цьогоріч ми знову віритимемо в цю красиву легенду, хоча й не підемо до лісу на пошуки вогняної квітки, адже ще зі шкільного курсу ботаніки знаємо — папороть не цвіте. Навіть у таку чарівну ніч, як сьогоднішня.

Останній обліт

Останній обліт

Внаслідок аварії легкомоторного літака Diamond DA–42 загинули троє прикордонників. Як повідомив начальник Управління МНС у Закарпатській області Антон Зелінський, уже через годину після вильоту з аеропорту «Ужгород» спеціальний літак, який відстежує нелегальні канали, зник iз радарів неподалік словацького кордону. 

Країні знову потрібен Литвин

Країні знову потрібен Литвин

Вирішення проблеми мовного закону у Верховній Раді вчора залишалося підвішеним. Хоча напередодні опозиційний очільник Арсеній Яценюк повідомляв, що в четвер «Регіони» візьмуться переголосовувати україножерський проект Колесніченка—Ківалова — щоб таки надати йому легітимності, до 17:00 таких голосувань не відбулося.

НА МІСЦЯХ

НА МІСЦЯХ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пішли по справедливість

Пішли по справедливість

На Вседонбаському сході громадян у Брянці, де зібралися шахтарі з Луганської, Донецької і Дніпропетровської областей, було ухвалено рішення провести пішу ходу до Києва, аби влада нарешті почала виконувати свої зобов’язання перед гірниками. Про це розповів «УМ» голова координаційної Ради шахтарських інвалідських, ветеранських організацій України, депутат Луганської обласної ради Юрій Хохлов.

Перед лавиною

Перед лавиною

Учасники акції протесту проти закону Колесніченка—Ківалова «Про основи державної мовної політики» обживаються під Українським домом. Кияни приходять гуртами: з килимками–підстилками, «сухими пайками» і парасольками від палючого сонця. Тим часом до столиці підтягуються мешканці регіонів — від Львова до Луганська.

Всі статті рубрики