Розвиток у невідомому напрямі

Розвиток у невідомому напрямі

Сьогодні в Ріо–де–Жанейро завершується триденний саміт ООН зі сталого розвитку за участі високих делегацій із 193 країн світу. Проте від самого початку багато учасників цього, присвяченого проблемам екології, зібрання заявили, що воно не в змозі сформулювати конкретні завдання для захисту довкілля. Як повідомляє «Німецька хвиля», президент Франції Франсуа Олланд у своєму виступі розкритикував саміт за відмову фінансувати екологічні програми коштом податку на фінансові транзакції. Саміт «Ріо+20», який отримав таку назву з огляду на те, що перший такий форум відбувся в цьому ж місті рівно 20 років тому, відкрився на тлі акцій протесту захисників довкілля та антиглобалістів — вони намагаються привернути увагу світових лідерів до соціальних та економічних проблем усієї планети.

Живим не здамся!

Живим не здамся!

Екс–прем’єр–міністр Румунії (обіймав цю посаду з 2000–го по 2004 рік) Адріан Настазе позавчора здійснив спробу самогубства. Колишній глава уряду вистрелив собі у шию, почувши кроки поліцейських, що прийшли його заарештувати. Як повідомляє прокуратура Бухареста, Настазе вижив і зараз перебуває у лікарні. За словами чинного прем’єра Румунії Віктора Понти, який відвідав свого попередника в лікарняній палаті, стан здоров’я самогубця–невдахи «під контролем».

АСТА прямує на смітник?

АСТА прямує на смітник?

Учора комісія з міжнародної торгівлі Європарламенту (INTA) більшістю голосів відхилила міжнародну угоду АСТА, яка стосується боротьби з піратством та підробками в інтернеті. Проти неї виступають фракції соціалістів, зелених, лібералів та комуністів. За — євродепутати–консерватори та реформатори. До останнього часу АСТА підтримували також християнські демократи, найбільша фракція Європарламенту. Але тепер, після потужних акцій протесту в Європі та багатьох інших країнах, думки ХД–спільноти розділилися.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики