НОВИНИ ПЛЮС

22.06.2012

У Єгипті відклали оголошення результатів виборів

Вища комісія з виборів президента Єгипту відклала оголошення результатів виборів, які обіцяли оприлюднити вчора. «Центрвиборчком» пояснив своє рішення тим, що йому потрібен додатковий час для вивчення скарг на порушення під час другого туру, які надійшли від кандидатів. Нагадаємо, обидва претенденти на пост президента — кандидат від ісламістського руху «Брати–мусульмани» Мохаммед Мурсі та екс–прем’єр Єгипту Ахмед Шафік, якого підтримують військові, — оголосили себе переможцями.

Учора на «революційній» площі Тахрір у Каїрі зібралися десятки тисяч людей, які протестують проти Вищої ради збройних сил, що править в країні після повалення Хосні Мубарака. Представники «Братів–мусульман» заявили, що проведуть сидячий страйк, який триватиме доти, доки генерали не відмовляться від влади, а Мурсі не оголосять новим президентом. На думку аналітиків, Єгипет знову вступає в період політичної та конституційної невизначеності. Водночас на курортах ситуація залишається спокійною — туристи, які зараз відпочивають у Єгипті, запевняють, що жодних незручностей післявиборчий неспокій їм поки що не приніс.

Авіакатастрофа в Індонезії

Щонайменше 9 людей загинуло й десятки отримали поранення в результаті катастрофи літака індонезійських військово–повітряних сил Fokker F–27, який учора під час тренувального польоту впав на житловий комплекс Раджавалі у Джакарті. Катастрофа сталася неподалік від авіабази «Халім Перданакусум», коли літак заходив на посадку. За останніми даними, на борту перебувало семеро членів екіпажу, шестеро з яких загинули й один отримав важкі поранення. Під час падіння літак зачепив кілька житлових будинків, принаймні шість із них загорілися.

Тулузького терориста затримали

Поліція Тулузи затримала чоловіка, який позавчора захопив чотирьох заручників у відділенні банку. Затриманню передувала перестрілка, під час якої, за інформацією агентства «Франс прес», зловмисника було поранено. Заручники не постраждали.

За попередніми даними, злочинець, що називає себе Бумаза, вранці зайшов у банк і зажадав видати йому гроші готівкою. Коли співробітники банку йому відмовили, чоловік вийняв зброю, вистрілив у повітря і заявив про захоплення заручників. За даними поліції, у нападника й раніше були проблеми із законом. Також відомо, що він страждає на психічний розлад.

Принцу Вільяму — 30

Британський принц Вільям учора відзначив тридцятиріччя. В цей день він отримав право розпоряджатися фінансами, що дісталися йому у спадок від покійної матері, принцеси Діани. Загальна сума спадку становить 10 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 15,7 мільйона доларів США). Як повідомляють британські ЗМІ, Вільям, який наразі є другим у черзі на британський престол, та його дружина Кетрін Міддлтон планують придбати на ці гроші заміський будинок.

Від бабусі, королеви Британії Єлизавети ІІ, Вільям отримав не менш цінний подарунок — орден Чортополоху, один із найвищих орденів Британської імперії.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>