Ліза–рятівниця

Ліза–рятівниця

До служби цивільного захисту в Чигирині надійшло повідомлення, що у річці Тясмин у районі міського пляжу потонула семирічна дівчинка. На щастя, ця інформація виявилася не зовсім точною.

«Обробили» колег до лікарні

«Обробили» колег до лікарні

У селі Оксамитне Одеської області практично на кордоні з Молдовою 45 працівників місцевого дослідно–виробничого господарства імені Суворова вчора отруїлися пестицидами. Як повідомили «УМ» у прес–службі МНС, восьмеро працівників цього господарства проводили обробку винограду пестицидним препаратом Бі–58. У той же час на відстані 200 метрів інша бригада у складі 45 людей підв’язувала лозу й «надихалася» отруйною речовиною. Усіх 45 осіб доправили до Болградської центральної районної лікарні з ознаками отруєння. 36 людей госпіталізували, більшість iз них у задовільному стані, але троє досі перебувають у реанімації.

«Елітний» процес

«Елітний» процес

Генпрокуратура звітує про завершення розслідування кримінальної справи щодо організаторів будівельної афери «Еліта–центр». Як ідеться у повідомленні відділу зв’язків із засобами масової інформації ГП, «обвинувальний висновок у кримінальній справі, розслідуваній Головним слідчим управлінням МВС за обвинуваченням двох службових осіб групи «Еліта–центр», які шахрайським шляхом привласнили кошти інвесторів, затверджено. Кримінальну справу для визначення підсудності скеровано до Апеляційного суду міста Києва».

Немає й мови без «язика»

Немає й мови без «язика»

«Партія регіонів переконана і наполягає на тому, що ми виходимо на легалізацію існуючої в Україні двомовності. І під час роботи Конституційної асамблеї ми будемо домагатися того, щоб до складу нової Конституції увійшло формулювання про те, що в Україні діє дві державні мови — російська та українська», — заявив учора скандальний нардеп–«регіонал» Вадим Колесніченко журналістам у кулуарах парламенту.

Нездорова зоозона

Нездорова зоозона

Із місця дитячих розваг та легкого відпочинку Київський зоопарк поступово перетворився на осередок знущання над тваринами та майданчик для відмивання грошей. Навколо нього все частіше спалахують різноманітні скандали. І результати фінансової ревізії зоопарку особливою несподіванкою не стали. Як повідомляють у прес–службі Держфінінспекції, після перевірки фінансово–господарської діяльності звіринця за період iз 1 жовтня 2010–го по 31 грудня 2011 року виявлено порушень на загальну суму 4,9 млн. грн., у тому числі таких, що призвели до витрат, — 510,5 тис. грн. Зокрема, порушуючи вимоги тендерного законодавства, зоопарк закупив корми для тварин за завищеними цінами, що призвело до зайвих витрат на суму понад 190 тис. грн. 

Народжені в Україні

Народжені в Україні

У Рівненському зоопарку радість — шестирічна полярна вовчиця привела перше потомство. Сталося це ще п’ять тижнів тому, але відвідувачам вовченята показалися лише тепер. Вовча зграя до місцевого звіринця приїхала три роки тому з чеського зоопарку за програмою обміну тварин. Малечу планують залишити в експозиції. Зрілого віку вони досягнуть за 3–4 роки.

Її «Кришталева ясновельможність»

Її «Кришталева ясновельможність»

25—26 червня до кримських берегів заверне 250–метрове круїзне судно Crystal Serenity (у перекладі з англійської — «Криштальний спокій» або «Кришталева ясновельможність»), що належить японській компанії Crystal Cruises. У попередні роки подібні лайнери класу «люкс» заходили в Ялту, Севастополь, а потім Одесу, викликаючи неабиякий ажіотаж серед місцевих роззяв та курортників. У 2012–му таких поважних візитерів в українських портах іще не було.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Я був у Донецьку — і насправді там круто!

Я був у Донецьку — і насправді там круто!

Футболки з написом Now I fear nothing, I’ve been to Donetsk («Тепер мені нічого не страшно, я був у Донецьку»), розроблені спеціально до чемпіонату Європи з футболу українським дизайнером Діаною Берг, стали хітом продажів серед фанатів Євро–2012. «Я сама здивована таким ажіотажем, попит — це дивовижна і непередбачувана річ. Зараз до мене надходять замовлення з Росії і навіть iз Німеччини, — розповіла Берг «Німецькій хвилі». — Просто написати слово «Донецьк» на футболці мені здалося банальним. Хотілося чогось незвичайного, навіть трохи двозначного й іронічного, адже про наше місто розповідають стільки жахів»...

Всі статті рубрики