Четвертий сон Миколи Яновича

Четвертий сон Миколи Яновича

Український Прем’єр–міністр Микола Азаров сумний і гордий водночас. Як і в усієї країни, його серце також розривається від туги за рахунок 0:1. Утiм душа його палає щастям за той факт, що спортивні змагання все–таки тривають. Незважаючи на Юлію Тимошенко. Суворий Азаров, на відміну від інших своїх співвітчизників, втримався від критики угорського судді, обмежившись тільки фразою про несправедливість. Натомість шансу ще раз копнути ногою політичних опонентів упустити не міг. «Емісари нашої опозиції робили все, щоб зірвати чемпіонат України. Не вийшло! — Янович пропустив усього лише один прийменник і таким чином суттєво занизив статус змагань. І, аби справити ще сильніше враження, зробив сміливий лінгвістичний експеримент: — Порядок і безпеку ми забезпечимо!».

Печатки ніде ставити...

Печатки ніде ставити...

Сотня молодих та ініціативних людей укотре довела, що боротися з безчинством діючої влади можна і потрібно. «Об’єднання громадян», як назвали себе учасники акції, прийшло під Кабмін, аби висловити своє невдоволення ситуацією з опечатуванням Гостинного двору. Щоб наочно продемонструвати свою незгоду, вони у відповідь опечатали Будинок уряду: кількасот метрів клейкої плівки «обійняли» будівлю з лівої сторони, а всі входи були опечатані наклейками.

Прощання з жовто–блакитними

Прощання з жовто–блакитними

Із завершенням виступів збірної Швеції на Євро–2012 завершується й ера панування 5 тисяч шведських фанатів у кемпінговому містечку на Трухановому острові Києва. Своїм перебуванням у нашій столиці шведи задоволені, тож бажання їхати з України зовсім не мають. І, попри протилежні прогнози європейських туроператорів, обіцяють обов’язково сюди ще повернутися, і не раз. «Ми зробили свого роду історичний проект у Києві. Пригадую, коли ми вперше почали розмовляти з нашими українськими партнерами щодо створення такого містечка, було до кінця не зрозуміло, як це вдасться, — зізнався на підсумковій прес–конференції перед згортанням шведського фан–кемпінгу його організатор від Швеції Ніклас Хельберг. — Але поетапно, поступово ми цей проект усе ж реалізували. Він став випробуванням для нас. Але підтримка з боку Київської міської адміністрації та інших партнерів була на високому рівні. Мені здається, ми зробили місто жовто–блакитним. Я хочу подякувати і київській владі, і всім мешканцям міста Києва, які допомагали нашим уболівальникам. Нам тут дуже сподобалося».

Хто більше вбивав?

Хто більше вбивав?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під час чергового засідання суду в справі Оксани Макар просто в клітці для підсудних побилися Євген Краснощок та Артем Погосян. Оскільки журналістів на це засідання не пустили — суд мав саме розглядати подробиці зґвалтування постраждалої, про бійку стало відомо зі слів адвоката матері Оксани Тетяни Суровицької. Як розповів Микола Катеринчук, Євген Краснощок двічі вдарив Артема Погосяна — в шию та вухо. Захисник потерпілої вважає, що причиною цього, швидше за все, є свідчення, які дає Артем Погосян. Адже свою вину у злочині він заперечує. Зокрема, Артем, згідно з обвинувальним вироком, зазначає, що не мав статевих стосунків з Оксаною Макар. Утім судмедекспертиза встановила, що дівчину ґвалтували всі троє. Свідчення Погосяна могли не сподобатися Євгену Краснощоку, й він відреагував кулаками. Схильність останнього до агресії, як засвідчив цей випадок, не притупили ні страшний злочин, ні перспектива опинитися у тюрмі з довічним в’язнем.

20 років митрополитом

20 років митрополитом

Учора зранку на Соборній площі у Києво–Печерській лаврі митрополит Володимир відслужив літургію з нагоди 20–річчя своєї предстоятельської служби. З нагоди свята до Києва привезли чудотворну Касперівську ікону Богоматері, перед якою напередодні свого вступу до Одеської духовної семінарії молився юний Віктор Сабодан. Як повідомили в Синоїдальному інформаційно–просвітницькому відділі УПЦ МП, ікона пробуде у столиці лише один день.

Разом стріляли, разом до відповіді

Разом стріляли, разом до відповіді

Слідство в резонансній справі про стрілянину у Вашківцях Чернівецької області, внаслідок якої 15 червня загинула одна людина й двох було поранено, встановило нові подробиці трагедії. Названо вже й прізвище ініціатора трагедії. Микола Шородок iз Брусниці в той день разом зі своєю матір’ю–підприємцем працював на святі «На гостини до Івана» в Чорториї, де свої палатки мало виставити кожне село Кіцманського району. До ятки ПП Шородок, де торгували шашликами, підійшли брати Гараси, Віталій і Юрій, та Роман Ставчанський. Між Шородком та Ставчанським виник конфлікт, який швидко закінчився. Але Микола затамував образу на кривдників, тим більше, що бійка відбулася на очах його доньки.

Півтора мільйона за Філіпчука

Півтора мільйона за Філіпчука

Відшкодувати державі, згідно з рішенням суду, майже півтора мільйона гривень 61–річному екс–міністру охорони навколишнього природного середовища Георгію Філіпчуку допомогли патріотично налаштовані бізнесмени, зазначають джерела «УМ». Днями стало відомо, що протягом місяця (з кінця квітня до кінця травня 2012 року) на рахунки Держказначейства надійшло майже півтора десятка платіжних доручень, підписаних дружиною засудженого екс–урядовця Наталією Філіпчук.

Всі статті рубрики