В обнімку з капітаном

20.06.2012
В обнімку з капітаном

Самодіяльний календарик від Віталія Журавського.

На хвилі сплеску популярності Андрія Шевченка дехто з потенційних кандидатів у нардепи вирішив попіаритися на тлі відомого футболіста. Так, зображення капітана збірної України з’явилося на агітаційному календарику нардепа від Партії регіонів Віталія Журавського, який буде балотуватися в депутати по мажоритарному округу в Житомирській області. Шевченко і відфотошоплений політик стоять в обнімку на тлі синьо–жовтого прапора й трибун НСК «Олімпійський», знизу — напис: «За Україну разом. Віталій Журавський».

Ще за часів Лобановського Шева був членом СДПУ(о) та брав участь в агітації за політичну силу Медведчука—Суркіса, потім підтримував Віктора Януковича, але згодом заявив, що не буде ні за кого агітувати. І ось — нова поява володаря «Золотого м’яча» у складі команди Партії регіонів.

Однак, як виявилося, залучення Андрія Шевченка до своєї виборчої кампанії виявилося самоправством Журавського та його піарників.

Капітан збірної спростував свою причетність до передви­борчих заходів. «Деякі інтернет–сайти розмістили інформацію, що один з українських політиків нібито заручився моєю підтримкою у своїй агітаційній кампанії, — йдеться у відкритому зверненні Шевченка, переданому журналістам прес–секретарем української футбольної збірної Олександром Гливинським. — Хочу спростувати свою причетність до будь–яких передвиборчих заходів вітчизняних політиків і в черговий раз висловити свою позицію з даного питання: я дотримувався і дотримуюсь переконання, що футбол, спорт — поза політикою».

За словами Шевченка, він може симпатизувати певним політичним фігурам чи об’єднанням, але відстоює своє право «не виявляти ці пристрасті публічно і не виступати в ролі агітатора».