Коли людина обирає свободу?

Коли людина обирає свободу?

Твори для дітей (а надто для юнацтва) — літературний сфінкс, що своїми загадками ставить всіх у глухий кут: батьків, учителів, видавців. Чому до улюбленої книжки вашого дитинства власні діти ставляться байдуже? Чому дорогий вам класичний роман нецікавий сину–школяреві? Чому розкішні ілюстрації модного художника не перетворюють видання на бестселер?

Дорого і зі смаком

Дорого і зі смаком

До сьогодні найвизначнішою картиною у фільмо­графії культового режисера Рідлі Скотта був, звісно ж, «Чужий», який має кілька «Оскарів» та численні призи інших престижних фестивалів. Але, схоже, вже від завтра цей факт у біографії сімдесятип’ятирічного корифея може бути відкоригований — у прокат виходить «Прометей», блокбастер, який обіцяє Рідлі всесвітній резонанс і новий виток цікавості до своєї персони.

«Крапка» як початок речення

«Крапка» як початок речення

Минулого тижня під час фестивалю в рамках Днів української культури в польському Щецині молода група із Запоріжжя під назвою «Крапка» мала навдивовиж гарячий прийом місцевої публіки. Рік тому хлопці вже виступали у Польщі — на 20–му фестивалі української культури у Кошаліні — наймасштабнішому форумі української культури в Польщі.

Як його не любити

Як його не любити

Друкуватися авторка цієї київської містерії почала в Росії наприкінці 80–х років, до Літературного інституту її не прийняли, тому пішла в андеграунд, публікуючись у маргінальних виданнях на кшталт «Мітіного журналу». Чому не прийняли?

Всі статті рубрики