Ода матері, вічній і коханій

Ода матері, вічній і коханій

Берегиня роду, ненька, матуся... Вона найрідніша і найдорожча людина для кожного з нас. За доброю традицією, щороку в День Матері ректор Київського національного університету культури і мистецтв, народний артист України Михайло Поплавський вшановує всіх матерів України найкращими музичними композиціями, збираючи на одній сцені відомих співаків, випускників та студентів Університету культури та зовсім маленьких артистів — учасників Всеукраїнського телевізійного дитячого конкурсу «Крок до зірок». І цьогорічний концерт, який відбувся 13 травня і транслювався в прямому ефірі на Першому Національному телеканалі, видався напрочуд душевним і щирим. Здавалося, що виконавці звертаються до кожної української жінки, торкаючи всі струночки серця.

Лаврові читання

Лаврові читання

Уже всьоме столиця прийматиме поетів з–за кордону під вивіскою «Київські Лаври». Міжнародний фестиваль поезії стартує 17 травня і триватиме до 21–го. Дійство відбуватиметься у трьох локаціях: фестиваль–ресторації «Диван», книгарні «Чулан» і букарні «Бабуїн». Окрім українських поетів, гостями фестивалю стануть літератори з Білорусі, Росії, Польщі, Грузії, Німеччини та США.

Тисяча зі скандалом

Тисяча зі скандалом

Минулого року «Українська культура» відзначила 90–річний ювілей, а днями було презентовано 1000–й номер найвідомішого мистецького часопису країни. При всій повазі до цих цифр і авторитету видання ювілей вийшов із присмаком скандалу. Команда, що прийшла до «Української культури» минулого року, днями звільнилася, і 1000–й номер журналу Марія Хрущак презентувала вже у статусі екс–редактора.

«Світ Чапліна» проти «Діснейленду»

«Світ Чапліна» проти «Діснейленду»

Майкл Чаплін, старший син найславетнішого актора світового кіно Чарлі Чапліна, днями повідомив: що його фонду вдалося нарешті отримати безпроцентну позику від швейцарського кантону Во 10 млн. швейцарських франків (10,75 млн. доларів), яких бракувало для того, щоб розпочати будівництво меморіального парку, присвяченого його славетному батьку. Майкл виношував цю ідею 12 років.

Херсон — у черзі за квитками

Херсон — у черзі за квитками

Із 20 по 27 травня у Херсоні пройде фестиваль «Мельпомена Таврії». Зважаючи на солідний як для такого фесту вік — цього року він відбудеться вчотирнадцяте, — йому сміливо можна присвоювати почесне звання найстабільнішої театральної імпрези в країні. До того ж, у статуті «Мельпомени Таврії» є нюанс, який точно вирізняє його з–поміж інших: до Херсона учасники фестивалю приїздять на весь тиждень, а не лише у день свого виступу, «транзитом», як це через мізерні бюджети відбувається на інших форумах, а значить можуть набратися фестивального духу, подивитися вистави інших театрів, скласти уявлення про тенденції і традиції сучасного театрального процесу.

Всі статті рубрики