«Тримайся, сестричко!»

15.05.2012

Учора учасниця Євробачення–2012 від України Гайтана вирушила до столиці Азербайджану. Проводжали співачку і представники ЗМІ, з якими вона спілкувалася цілу годину. На зустрічі з пресою був присутній і продюсер співачки Едуард Клім, він розповів про технічне оснащення шоу, а саме — світлодіодні графічні екрани, якими буде прикрашена сцена під час виступу, при цьому так і не озвучивши подробиці самого дійства. «Не знаю, чи варто розкривати всі секрети, а раптом наші конкуренти захочуть щось у нас запозичити», — жартує учасниця Євробачення. «На сцені Гайтана буде не одна, — «відсипав» дрібку конкретики продюсер. — Будуть танцюристи, а на екранах — віртуальні танцюристи. За допомогою спеціальних екранів хочемо створити ефект ЗD. Ми не їдемо дивувати фокусами чи будь–якими іншими «викрутасами», не властивими для музики, все ж таки це пісенний конкурс, не варто про це забувати. Картинка, яку ви побачите на сцені, лише доповнюватиме пісню, головний акцент все ж таки на ній».

Сама ж пісня, принаймні її фрагмент, прозвучала від співачки на зустрічі. Короткий виступ продемонстрував, що голос співачки в нормі, звучить навіть краще, ніж під час фіналу українського відбіркового туру Євробачення. Нагадаємо, проблеми з голосовими зв’язками, що співачка мала ще в лютому, викликали багато чуток щодо можливого скасування участі Гайтани у конкурсі. Також під час зустрічі з журналістами виконавиця пригостила всіх ексклюзивним шоколадом, що був створений компанією АВК за ескізом самої співачки. Екстрачорний гостинець Гайтана повезе до Баку, де пригощатиме гостей конкурсу. Окрім шоколадних плиток, співачка загорілася бажанням прихопити з собою велосипед: «Чесно кажучи, я навіть готова відмовитись від декількох костюмів, аби він вліз до багажу, — всміхається співачка, — люблю ось так кататися містом, приїду до Баку і, ховаючись від журналістів під кепкою, досліджуватиму столицю Азербайджану».

Щодо запланованих гостинців, трохи інформації додав продюсер, розповівши та показавши буклетний модуль із вбудованим екраном. Невеличкий буклет містить в собі всю інформацію про українську конкурсантку, вбудований екран дає можливість переглянути всі кліпи співачки, а кожен бажаючий може підключити даний пристрій до свого комп’ютера, аби ознайомитись із візуальним вмістом докладніше. Не обійшлося і без ексклюзивного диску: Гайтана випустила англомовний альбом Be my guest, де представлені відомі хіти співачки англійською та французькою мовами.

Секретів вбрання для виступу Гайтана теж не розкрила. За її словами, на конкурс вона привезе аж 7 суконь, з яких обере найкращий варіант. Окрім конкурсних виступів, у Баку представниця від України запланувала два сольних концерти, вони фактично замінять традиційну вечірку, яку щороку влаштовує кожна країна–конкурсант у столиці Євробачення. За Гайтану тримають кулаки і її українські колеги. Співачка розповіла, що Ані Лорак та Світлана Лобода запевнили її у тріумфі та дали кілька цінних порад, зокрема не перевтомлюватися на репетиціях і побільше спати. Звісно ж, не обійшлося без напутнього слова від української переможниці конкурсу. «Тримайся, сестричко!» — підтримала співачку Руслана.

Повертаючись до пісенного шоу, головним конкурентом наша конкурсантка вважає російських «Буранівських бабусь»: «Та якби моя бабця на сцену вийшла, я б не змогла не проголосувати, — жартує співачка, — а вона в мене ще й на баяні грає!». Щодо прогнозів букмекерів, творча команда не надто переймається (співачці «пророкують» 18–те місце). А продюсер у такі передбачення відверто не вірить. «Рейтинги, що складаються до першої репетиції безпосередньо на сцені концертного залу, як правило, не справджуються. І тут навіть не йдеться про перше–друге місце. Були випадки, коли потенційний переможець у підсумку опинявся в кінці таблиці», — запевняє пан Клім. На противагу «поганому» рейтингу продюсер наводить нову інформацію: 10–го травня надійшла інформація з швейцарського фестивалю Melody Maker, на якому професійне журі переглянуло всі виступи країн–конкурсантів та склало свій рейтинг. За даними швейцарців, Гайтана розділяє перше місце із конкурсантом від Сербії. «Після першої репетиції 15–го травня побачите, як зміняться прогнози букмекерів», — запевняє продюсер.

Окрім 15–го травня, усім українським прихильникам пісенного конкурсу варто запам’ятати ще кілька чисел та дат: 24–го травня співачка виступатиме у другому півфіналі Євробачення під номером 7, а 26–го, якщо пощастить, під тим же номером ми побачимо Гайтану в фіналі.