Їхати чи не їхати?

Їхати чи не їхати?

Бойкот чемпіонату Євро–2012 — далеко не найкращий спосіб довести українській владі, що вона поводиться «не зовсім» по–європейськи. Такої думки дотримуються чимало політиків Євросоюзу, хоча й опонентів у них вистачає. Учора у Брюсселі відбулося засідання Ради закордонних справ ЄС, на якому головним питанням порядку денного було ставлення до України з огляду на переслідування лідерів опозиції. Учасники засідання планували обговорити, чи варто європейським політикам приїздити на матчі футбольного чемпіонату в нашій державі і, головне, — підписувати угоду про асоціацію України з ЄС. Позиції «засідателів» до початку наради розділилися, і зрештою нарада завершилася нічим — її учасникам так і не вдалося дійти згоди. «У нас немає чіткої позиції», — заявила на прес–конференції по завершенні засідання Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон. Водночас, як повідомляє УНІАН, Верховний представник зазначила, що в ході обговорення міністри домовилися уважно стежити за розвитком подій, аби «спробувати напрацювати спільну позицію» щодо можливого відвідування політиками матчів Євро–2012.

Борти садитиме Прокоф’єв

Борти садитиме Прокоф’єв

Учора Президент Віктор Янукович відкрив новий термінал «Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва та ознайомився з роботою аеровокзалу. Як повідомили «УМ» у прес–службі Донецької облдержадміністрації, також у відкритті аеропорту взяли участь віце–прем’єр–міністр, міністр інфраструктури Борис Колесников, «губернатор» Донецької області Андрій Шишацький, голова Донецької облради Андрій Федорук і донецький міський голова Олександр Лук’янченко. Під час урочистої церемонії відкриття Віктор Янукович заявив: «Ми повинні будувати сучасну країну, щоб люди, які живуть в ній, могли пишатися нею та відчувати себе патріотами». І додав, що «в цей об’єкт і будівельники, і архітектори вклали всі свої знання і тепло сердець».

Що сталося в ту ніч?..

Що сталося в ту ніч?..

Кримінальну справу проти дільничного інспектора Шевченківського районного управління міліції Сергія Приходька і міліціонера Сергія Коваленка, яких обвинувачують у перевищенні службових повноважень при затриманні студента Ігоря Індила, відправлено на додаткове розслідування в прокуратуру Деснянського району. Таке рішення вчора ухвалив суддя Апеляційного суду Києва Микола Ященко.

На тестах уже «хімічать»

На тестах уже «хімічать»

Майже 47 тисяч абітурієнтів прийдуть сьогодні до пунктів тестувань, щоб скласти перший у цьому році іспит у Зовнішньому незалежному оцінюванні. Свій перший тест абітурієнти–2012 писатимуть із хімії. На вчорашній прес–конференції з приводу старту ЗНО директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева радила учасникам тестувань не запізнюватися (тестування розпочнеться об 11.00, а на пункт тестування варто з’явитися не пізніше 10.50) та мати з собою необхідний пакет документів — сертифікат ЗНО, паспорт та запрошення–перепустку, без яких пройти Зовнішнє оцінювання буде неможливо. Також абітурієнт мусить мати при собі 2—3 капілярні або гелеві ручки з чорнилом насиченого кольору і, при бажані, прозору пляшку води. Оце і вся його «зброя». Будь–які підручники, а також мобільні телефони, засоби зчитування і зберігання інформації брати з собою до аудиторії заборонено. Якщо ж ці «шпигунські» речі буде знайдено, абітурієнта позбавлять права писати тести. «На сьогодні більше 20% пунктів тестувань уже обладнані відео­спостереженням і на них можна буде застосовувати металошукачі. Також будуть створені мобільні групи спостерігачів, які можуть з’являтись на пунктах тестування», — попереджає Ірина Зайцева абітурієнтів, які все ж надумають схитрувати.

Кому там допікала спека?

Кому там допікала спека?

Щойно українці призвичаїлися до завчасного спекотного літа, як природа різким похолоданням і зливами знову нагадала нам, що на календарі поки що весна. Більше того, як зазначають у «Укргідрометцентрі», погоду, яка панувала на території держави цими вихідними, можна назвати доволі теплою — порівняно з тим, що чекає нас попереду.

«Вівтар націй» планетарного масштабу

«Вівтар націй» планетарного масштабу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Протягом минулих вихідних у Києві на Софійській площі експонувалася грандіозна арт–інсталяція художниці Оксани Мась «Вівтар націй». Учасниця минулорічної Бієнале у Венеції презентувала композицію з писанок розмірами 22 на 38 метрів, яка складається із 15 фрагментів. І це — лише частина фінального проекту, де буде зібрано 200 тисяч дерев’яних яєць, до розпису яких долучаться тисячі людей з усього світу.

Лицар свободи слова

Лицар свободи слова

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Три тижнi тому Ігор Лубченко давав оперативне iнтерв’ю «Українi молодiй» iз приводу з’їзду журналiстiв України. Як завжди, вiн чітко вказував больові точки сучасних ЗМІ, знову наголошував, що вiдстоювання принципiв свободи слова — копiтка i постiйна робота.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пішов з життя Ігор Федорович Лубченко

Пішов з життя Ігор Федорович Лубченко

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Національна спілка журналістів України з глибоким сумом сповіщає, що 13 травня на 75–му році раптово пішов з життя заслужений журналіст України, незмінний голова Національної спілки журналістів України протягом останніх 15 років Ігор Федорович Лубченко.

Всі статті рубрики