Жив був пес–міліціонер

Жив був пес–міліціонер

Вони поєднують в собі непоєднуване: сумні очі, добродушну вдачу, здатність тримати мертвою хваткою злочинця, а також миттєво розрізняти до десяти тисяч різних запахів. Вірні, тямущі, спритні — саме такими відобразив службових собак об’єктив камери фотографа Світлани Радомської. Її фотовиставка «Вони теж служать в міліції», що пройшла в місті під патронатом начальника УМВС у Херсонській області Віталія Литвина, подарувала херсонцям максимум позитиву і доброти.

Халахай під Бахчисараєм

Халахай під Бахчисараєм

Усi охочi можуть стати учасниками Хидирлезу, що вдруге поспіль, за сприяння тутешнього уряду, пройде обабіч траси Сімферополь—Бахчисарай, неподалік етнографічного центру «Шахерезада». Організатори дійства розраховують на прибуття щонайменше 20 тисяч осіб — саме стільки нарахували торік. Свято своїм корінням сягає ще язичницьких часів і символізує завершення весняно–польових робіт, окіт овець, сподівання на щедрий урожай.

Солом’яний будиночок

Солом’яний будиночок

Тернополяни Леся та Володимир Федишини — не перші в Україні, хто житиме в будинку iз солом’яними стінами. Такі хати вже є і на Дніпропетровщині, і на Буковині — досвід спорудження дешевого житла, яке за зручністю і надійністю не поступається традиційному, успішно поширюється. Унікальність же тернопільського почину в тому, що молоде подружжя взялося за цю справу, не маючи ані найменшого будівельного досвіду, проте геть усе зуміли зробити самі за допомогою лише суто «технічних» помічників, не наймаючи жодних фахівців.

Всі статті рубрики