Остання місія «Дискавері»

Остання місія «Дискавері»

Сьогодні в Національному музеї авіації та космонавтики Смітсонівського університету США особливий день: тут відбудеться урочиста церемонія прийняття легендарного космічного човника «Дискавері». А позавчора мешканці Вашингтона могли спостерігати його останню місію: шатл, розташований на спині транспортного літака «Боїнг–747», пролетів на висоті лише близько 450 метрів над центром столиці, здійснивши кілька кіл пошани над пам’ятником Вашингтону та Капітолійським пагорбом. Потім «Дискавері» назавжди приземлився в аеропорту Далласа, звідки його відбуксирували до розташованого неподалік Смітсонівського музею аеронавтики.

У ліжку з Кремлем

У ліжку з Кремлем

Засновник викривального сайту «Вікілікс» Джуліан Ассанж дебютував у ролі телеведучого на російському державному пропагандистському телеканалі Russia Today («Росія сьогодні»), який веде міжнародне мовлення англійською, арабською та іспанською мовами. В оприлюдненій кілька тижнів тому заяві про свою нову місію Ассанж обіцяв запрошувати у свої програми людей, які мають найбільший вплив на події у світі й визначають його майбутнє. Тож гостем першого випуску ток–шоу Ассанжа під назвою The World Tomorrow («Світ завтра»), яке вийшло в ефір позавчора увечері, став Хассан Насралла — лідер ліванського військово–політичного руху «Хезболла», який західні країни вважають терористичною організацією. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, це було перше інтерв’ю Насралли англомовному ЗМІ з 2006 року.

Генеральна репетиція

Генеральна репетиція

У Брюсселі вчора почалася дводенна зустріч міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн–членів НАТО. Головне питання порядку денного — підготовка до травневого саміту НАТО в Чикаго. Вже тепер відомо, що основними темами зустрічі глав держав–учасниць Північноатлантичного Альянсу у США будуть операція НАТО в Афганістані (передусім її фінансування), реформа структур Альянсу та протиракетний щит. Нинішнє засідання у Брюсселі відбуваються під головуванням Генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена. Також іще до саміту НАТО в Чикаго відбудеться зустріч лідерів чоти­рьох країн Вишеградської групи для напрацювання спільної позиції цього центральноєвропейського угруповання стосовно реформування НАТО.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики