Курган Палія

Курган Палія

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Православне свято Благовіщення одеські патріоти відзначили пам’ятною акцією — поблизу мікрорайону Лузанівка вони почали насипати кам’яний курган. Місце для нього обрали невипадково. Як пояснив автор ідеї, отаман Чорноморського гайдамацького з’єднання Сергій Гуцалюк, саме тут загін запорожців, очолюваний полковником Семеном Палієм, наприкінці березня–початку квітня 1691 року здобув перемогу над турецько–татарським військом. Нині про цю історичну подію нагадує велетенський дерев’яний хрест, встановлений патріотичною громадськістю кілька років тому.

Крапля, що рятує

Крапля, що рятує

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щовесни під час посту гірники з Червонограда приїздять до Львова, аби здати свою кров для онкохворих дітей. Під час Великого посту кожен віруючий здійснює свою індивідуальну дорогу каяття і прощення. У шахтарів такою хресною дорогою є жертвування 450 мл крові хворим дітям з гематологічного відділення Західно–українського спеціального дитячого медичного центру. У шахтарській столиці Львівсько–Волинського басейну курирує цю справу волонтер Товариства Червоного Хреста, донор зі стажем, колишній прохідник, а потім — гірничий майстер Юрій Сікора. Нещодавно він укотре зібрав групу з більш як 30 молодих гірників і привіз товаришів до Львова для колективної здачі крові.

Піф–паф — ой–йой–йой!

Піф–паф — ой–йой–йой!

Поки у Києві захисники тварин протестують проти вбивства безпритульних братів менших, у Донецьку, схоже, влада так і не знає, як цивілізовано вирішити в місті цю проблему. Собак же, особливо на околицях міста, розвелося стільки, що вони вже стали реальною загрозою для мешканців міста. Нещодавно автор цих рядків став випадковим свідком галасу, який вчинила сусідка по під’їзду. На неї напала зграя бездомних собак, що традиційно мирно вешталися в цьому районі. Благо на допомогу не на жарт переляканій жінці вчасно прийшли прибиральниця та перехожі. Вже пізніше з’явився комунальник у спецкостюмі та з чимось, схожим на гвинтівку, в руках. Від нього собаки сахалися в різні боки, мов обпечені. І така реакція на людину зі зброєю у псів невипадкова.

Легені — «на замок»

Легені — «на замок»

Відносне пожвавлення економіки регіону — реалія, яку не варто оцінювати лише у позитивному аспекті, вважають краяни. Бо ж конвеєри приватних промислових гігантів дещо пожвавішали (на втіху їхніх власників), але ж результат, точніше наслідки — ідеться про інтенсивні викиди у довкілля, — не додають радостi мешканцям передовсім обласного центру. Упродовж 2011 року, як повідомив на засіданні Колегії обласного управління з охорони навколишнього природного середовища його очільник Ігор Бройде, екологи зафіксували майже 230 тисяч тонн викидів із стаціонарних джерел в атмосферу; позаминулого року їх було на 11,7 тисячі тонн менше.

Всі статті рубрики