Знання — на перевірку!

Знання — на перевірку!

Участь у цьогорічному Зовнішньому незалежному оцінюванні виявили бажання взяти 328 тисяч 909 осіб. Саме така кількість учасників для написання тестів зареєструвалася станом на 2 квітня, повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. Цікаво, що для участі в тестуванні зареєструвалося більше 80% від випускників цього року, значно більше, ніж у попередні роки. Для порівняння, у 2010 році пройти ЗНО виявили бажання 67% випускників, а у 2011–му — 63%.

Зґвалтована чи брехлива?

Зґвалтована чи брехлива?

Як повідомляють у Черкаській обласній міліції, рішення про звільнення з ізолятора тимчасового утримання ухвалили після того, як «у ході досудового слідства не було здобуто достатніх доказів для пред’явлення зазначеним особам обвинувачення». Крiм того, до органів слідства із заявою звернулася ще й сама 18–річна уманська студентка, котра «чорним по білому» написала — мовляв, усе видумала. «Дівчина заявила, що факту зґвалтування не було, вона обмовила вказаних осіб. Це вона підтвердила на додатковому допиті із застосуванням відеозапису. Крім того, відповідно до висновків попереднього огляду судово–медичного експерта, на її тілі не виявлено ознак насильства, — повідомила «УМ» Наталія Фартушня, журналіст прес–групи прокуратури Черкаської області. Звернення до міліції дівчина пояснила тим, що хлопці її ображали й насміхалися над нею, коли вони спільно вживали спиртні напої».

Несліпе Євро

Несліпе Євро

На сьогоднішній день в Україні понад 600 тисяч людей мають значні вади зору, з них більш як 18% — взагалі незрячі. При цьому, за інформацією УЄФА, понад 2,5 тисячі людей з особливими потребами хочуть відвідати матчі Євро–2012 в Україні та Польщі. Як їм допомогтии?

Нічого, крім музики?

Нічого, крім музики?

За словами речника МВС Володимира Поліщука, у справі акордеонiста Завадського наразі одинадцять епізодів насильства над дітьми. «Ми встановили відеокамери у квартирі Завадського і назбирали достатньо доказів, щоб довести його провину», — стверджує Полiщук. Спростовує пан Поліщук і заяви про нібито побиття затриманого у відділку міліції: «Я особисто дзвонив начальнику київської міліції Олексію Крикуну. Він запевнив, що Завадський здоровий та неушкоджений».

Немовля з тугим гаманцем

Немовля з тугим гаманцем

Допомога, яку держава надає матерям при народженнi дитини, з початку місяця зросла на 11 відсотків, повідомило Міністерство фінансів. Отже, з 1 квітня при народженнi першої дитини жiнка має отримати 27330 грн., другої дитини — 54660 грн., а на третю та всіх наступних дітей — 109320 грн.

Для тих, кому за 80

Для тих, кому за 80

Чергова піар­акція соціальної політики влади стартувала з 2 квітня. Проте, панове колишні вкладники «Ощадбанку СРСР», не поспішайте наставляти кишені, в які держава обіцяє покласти тисячу гривень як компенсацію за втрачені вами вклади після розпаду Радянського Союзу (у часи уряду Тимошенко вона називалася «Юлиною тисячею», а тепер, відповідно, — «Вітіною тисячею»). Днями розпочалася тільки реєстрація . Через 3—4 місяці людині, яка зареєструвалася, буде видано банківську картку. Але для цього потрібно особисто підтвердити свої персональні дані, які ви вже вказали при реєстрації. Як і де відбуватиметься ця процедура — наразі не відомо. Гроші ж на картку почнуть «капати», найреальніше, восени.

Не життя, а розкіш

Не життя, а розкіш

Так, у Міністерстві фінансів вважають розкішшю помешкання загальною площею понад 120 кв. м і будинки від 250 кв. м. Ці пороги буде встановлено для щорічного стягування податку на нерухомість. Таким чином, замість 20 відсотків податку на доходи фізичних осіб і оподаткування таких предметів розкоші, як коштовності, хутра і дорогі годинники, Мінфін хоче розширити коло платників податку на розкіш за рахунок великих квартир, будинків середнього розміру та об’єму двигуна автомобіля.

Мiлiцiя з «країни iдiотiв»

Мiлiцiя з «країни iдiотiв»

Протистояння у Святошинi, де місцеві мешканці та громадські активісти виступають проти будівництва ресторану в лісі, набуває гостроти. Нагадаємо, тут, біля траси Київ—Житомир, навпроти кемпінгу «Пролісок», наприкінці березня розпочалася масова вирубка столітніх сосен. Тиждень тому працівники повідомили «УМ», що рішення про відвід землі видала Київрада у 2007 році і що з документами у забудовника все в порядку.

Володимир «просів»

Володимир «просів»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під монументом, що височить на Володимирській гірці, просідає ґрунт. Вже на підході до пам’ятника хрестителю помітні великi тріщини в асфальтi. Їх спричинив розлам бетону під скульптурою, що, у свою чергу, стало наслідком зсуву ґрунту. Як каже голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, головною причиною руйнування є саме зміна руху ґрунтових вод. «Спеціалісти вважають, що це системні процеси, які тривають уже кілька років. Вони пов’язані із забудовою на інших частинах пагорба, — пояснив «УМ» пан Бригинець. — Тому найголовнішим невідкладним заходом запобігання руйнування схилу є заборона будівництва поблизу».

Всі статті рубрики