Без жінок, але не нудно

Без жінок, але не нудно

У Національному антарктичному науковому центрі Державного агентства з науки, інновацій та інформатизації урочисто провели в Антарктиду 17–ту українську експедицію. Як розповіла «УМ» співробітниця прес–служби НАНЦ Рита Логінова, цього разу на станцію «Академік Вернадський» вирушило 11 чоловіків, з них більшість — антарктичні ветерани, які зимували на станції до семи разів. «Жінок знову не буде в експедиції, але ми активно обговорюємо це питання, бо є багато охочих», — каже пані Логінова.

До Москви — пообідати

До Москви — пообідати

Пафосний саміт країн Євразійського економічного співтовариства, який почався позавчора в Москві, так і не завершився створенням «російської відповіді» Євросоюзу. Пере­шкодою на шляху до перетворення організації в Євразійський економічний союз за принципом ЄС стала позиція Білорусі. Москві не вдалося переконати президента РБ Олександра Лукашенка в тому, що рішення в майбутньому ЄЕС треба ухвалювати вищою радою, а не на рівні держав. Мінськ наполягає, що кожна країна–учасниця нового утворення повинна мати право блокувати рішення союзу — і таким чином залишатися бодай частково незалежною.

«Відзначили» річницю

«Відзначили» річницю

Щонайменше 46 людей загинуло і понад 230 отримали поранення внаслідок скоординованої серії терактів в Іраку. Чергова хвиля насильства прокотилася країною в день дев’ятої річниці з початку американської інтервенції й напередодні саміту Ліги арабських держав, що 27–29 березня вперше за 20 років відбудеться в Багдаді. З огляду на це на всіх столичних блокпостах вживають надзвичайних заходів безпеки, проте серед постраждалих учора міст фігурує й Багдад.

«День тиші» на початку боротьби

«День тиші» на початку боротьби

У Франції вчора офі­ційно стартувала ви­борча кампанія — напередодні Конституційний суд затвердив список із десятьох кандидатів, які 22 квітня позмагаються за посаду президента. Згідно з французьким законодавством, для участі в президентських виборах претендент має зібрати не менше 500 підписів мерів міст і депутатів муніципальних рад.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Португальська монархістка, красуня і просто... українка

Португальська монархістка, красуня і просто... українка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Депутат Муніципальної асамблеї Лісабона від Народно–монархічної партії, українка за по ходженням Аліне Галлаш–Халл відома не лише своєю вродою. А й тим, що її дійсно побоюються ті політики, чиї політичні декларації розходяться з діями.

Донька португальського військового британського похо­дження Амілкара Гонсалвеша Халла та українки Людмили Галлаш, чиї батьки втекли від сталінських репресій у далеку Бразилію, Аліне народилася у бразильському місті Порту Алегре. Коли дівчинці було сім, сім’я переїхала в Португалію. Отримавши українське виховання від бабусі з дідом та мами, сьогодні Аліне опікується українською громадою Лісабона. «Мені хотілося б, аби українці були краще інтегровані в португальське суспільство», — каже депутатка.

Всі статті рубрики