На світі тримають серце і люди

На світі тримають серце і люди

У прагненні підтримати молоду мешканку Миколаєва, яку зґвалтували, душили та намагалися спалити живцем троє нелюдів, об’єдналася вся Україна. Кошти на лікування 18­річної Оксани Макар надходять звідусіль. У ніч із середи на четвер дівчину перевели на штучне дихання у зв’язку з погіршенням стану. Завідувач опіковим відділенням міської лікарні №3 Володимир Мороз визначив стан здоров’я пацієнтки як стабільно важкий. Лікарі оцінюють її прогнози на одужання як сумнівні — через велику інтоксикацію в Оксани почала відмовляти печінка, а потім і нирки. Нагадаємо, дівчині також ампутували праву руку на рівні плеча й стопи обох ніг. Єдине, на чому зараз тримається її життєздатність — це серце...

Це ж портрет! Хто його «посадить»...

Це ж портрет! Хто його «посадить»...

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не пов’язує зростання кількості повідомлень про зухвалі злочини зі зростанням злочинності в країні. Мовляв, ситуація контрольована, а те що пресу й суспільство ледве не щодня шокують убивства та зґвалтування, а також свавілля «мажорів», то це пояснюється лише більшою відкритістю МВС, ніж було раніше. Щодо відкритості: сам Захарченко заявив про це на своїй першій прес­конференції у МВС, хоча після його призначення на посаду минуло вже чотири місяці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У полоні лампи

У полоні лампи

Минуло зовсім не багато часу відтоді, як голова КМДА Олександр Попов запевняв киян, що три аварії в столичному метро — випадкова прикрість, яка сталася через зношеність вагонів, і підземка є цілком безпечною з огляду на фаховість її працівників. Проте в метрополітені знову запахло смаленим. Причому в прямому сенсі.

Поза мережею

Поза мережею

Згідно з опитуванням, яке провела нещодавно компанія Research&Branding Group, 59% українців узагалі не користуються інтернетом. Ті ж, хто має доступ до всесвітньої мережі, передусім використовують її для розваг (слухають музику, дивляться фільми, читають книжки), спілкування з друзями на форумах, чатах та електронного листування, а також для того, щоб прочитати неупереджені новини. Три відсотки опитаних здійснюють онлайн–покупки.

А кабак–то — гнилий!

А кабак–то — гнилий!

Учорашній День споживача активісти громадської організації «Не будь байдужим» відзначили особливо: урочисто вручили гнилий кабачок, акуратно перев’язаний біло–блакитною стрічкою, адміністратору київської кав’ярні «Кофєін». Саме в цьому закладі на вулиці Червоноармійській, де найдешевше горнятко кави коштує 39 гривень, активістів з організації «Не будь байдужим» уперто відмовлялися обслуговувати на належному рівні, тобто відповідати українською україномовним відвідувачам та дати їм україномовне меню й розрахунок. «Ми вже другий рік проводимо такий моніторинг закладів громадського харчування. Як правило, після того як ми пишемо свої вимоги до Книги скарг та пропозицій, у кафе, барах, ресторанах з’являються меню державною мовою, а офіціанти згадують, що українську вони таки знають, — розповіла «УМ» виконавчий директор організації Оксана Левкова. — Проте в цьому випадку результатів не дало ні друге, ані третє та четверте звернення».

Податок на видовища, яких не було

Податок на видовища, яких не було

У вівторок Комітет Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва виніс свій вердикт законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні». Документ, який пройшов перше читання в парламенті, за словами голови комітету Наталiї Королевської, вирішили відхилити й до другого читання не рекомендувати. Але це зовсім не означає, що в історії, яка підірвала мистецький простір минулої осені, вже можна ставити крапку. Цілком можливо, що проект, про абсурдність якого люди, які займаються гастрольною діяльністю, можуть говорити годинами, наступного тижня знову вигулькне у ВР.

Всі статті рубрики