РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.03.2012

800 млн. людей

у світі гостро потребують питної води, а населення Азії, де проживає 60% населення планети, має доступ лише до третини водних ресурсів, ідеться у доповіді ООН.

 

9—10 млн. гривень

витратить цьогоріч влада столиці на святкування Дня Києва, під час якого заплановані музичний феєрверк, 3D-шоу, концерти, виставки квітів, художній вернісаж тощо, інформує Київміськдержадміністрація.

 

25 тис. медсестер

звільнила влада Кенії після того, як медики розпочали страйк, вимагаючи підвищити заробітну платню, повiдомляє Lenta.ru.

 

1,5 тис. спецзасобів

для нелегального отримання інформації вилучила торік Служба безпеки, розповів начальник відділу головного слідчого управління СБУ Василь Климчук.

 

370 кiлометрiв

доріг обіцяє відремонтувати в цьому році влада за кошти, залучені під державні гарантії, йдеться у постанові Кабінету Міністрів.

 

80% дерев

у центральній частині міста Тернопіль — аварійні, заявив заступник міського голови з питань житлово–комунального господарства Владислав Стемковський.

 

75% приватних інвесторів

добровільно погодилися взяти участь у списанні боргу Греції на суму приблизно 107 млрд. євро, повідомляє Рейтер.

 

64–те місце

зі 154 держав світу посідає Україна за так званим індексом рівноправ’я жінок. Очолюють список Норвегія, Фінляндія та Ісландія, повідомляє громадська організація Social Watch.

 

30—40% туристів —

на стiльки зросте турпотiк в Україну після проведення Євро–2012, припускає голова Держагентства з туризму і курортів Олена Шаповалова.

 

25% українцiв

вважають себе бідними. Водночас, повідомив голова Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, за даними ООН, за межею бідності проживають 80% наших співвітчизників.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>