Хоч на трамваї катайтеся — аби не хворіли

Хоч на трамваї катайтеся — аби не хворіли

Подільський районний суд столиці вирішив пом’якшити міру запобіжного заходу екс–заступникові з будівництва ДП «Київпастранс» Володимиру Асадчому та колишньому в.о. директора компанії «Київміськбуд» Сергієві Кущу. Тепер ці двоє, яких звинувачують у розкраданні понад 23 мільйонів гривень бюджетних коштів, обмежені не арештом, а лише підпискою про невиїзд.

«Донецьким» усюди в нас дорога?

«Донецьким» усюди в нас дорога?

Давно якесь призначення на посаду не викликало в Сумах такого резонансу. Ще б пак, коментують у форумах: прокуратуру Сумського району очолив, напевне, геній. Адже, згідно із Законом «Про прокуратуру», «на посади районних і міських прокурорів призначаються особи віком не молодше 25 років зі стажем роботи в органах прокуратури або на судових посадах не менше трьох років». Саме на цій нижній межі молодший радник юстиції Сергій Колісник і призначений на зазначену посаду.

За крок від смерті

За крок від смерті

Позавчора близько дев’ятої вечора екс–прокурор області Василь Синчук, вийшовши з дому разом iз двома товаришами, попрямував до свого авто. А натомість потрапив до лікарні швидкої невідкладної допомоги з пораненнями ніг та обличчя. Як повідомили потерпілі, невідомий нападник кинув їм услід через паркан вибухівку. За попередніми даними, це була граната, а трійці товаришів поталанило лише тому, що вибухнула вона не під ногами, а трохи далі.

Харківщина повстає

Харківщина повстає

Харківські молодіжні структури партій національно–демократичного спрямування і студенти місцевих вищих навчальних закладів учора провели на майдані Свободи чергову акцію протесту «Харківщино, вставай!», що проходить у рамках однойменного Всеукраїнського руху. Учасники заходу знову розкритикували роботу столичних органів управління, виступивши з вимогою очистити владу від правлячої Партії регіонів.

Зима нарешті відступає

Зима нарешті відступає

Уже невдовзі насолодитися весняним сонцем можна буде сповна: синоптики прогнозують, що зима більше не повернеться. Хоча квапитися з переглядом гардеробу теж не варто: теплий одяг наразі ще знадобиться.

З Потьомкіним — під землю

З Потьомкіним — під землю

Із настанням весняного потепління знаменитий Катерининський собор у Херсоні, де розташована могила Григорія Потьомкіна та реліквії 200–річної давнини, в буквальному сенсі почав провалюватися під землю. Причина тому — підталі сніги й аварія на ділянці міського водогону, яка серйозно підтопила піщані ґрунти під собором. «На стінах храму утворилися великі тріщини, просів фундамент, пішохідні доріжки не витримують напруги, тріскаються — і з тріщин б’є вода, — розповів «УМ» настоятель Катерининського собору отець Павло. — Попереду — Великодні свята, а храм перебуває фактично в аварійному стані».

Чверть століття у Країні Фараонів

Чверть століття у Країні Фараонів

На 25 років може опинитися за ґратами на чужині уродженець Закарпаття Едуард Чікош, керівник міжнародної туристичної фірми. Йому ін­кримінують нелегальне перевезення зброї до Єгипту та спробу організації масових заворушень. Такий самий строк отримав й ізраїльтянин, у багажі якого виявили зброю.

ПЕЙЗАЖка з «висоткою»?

ПЕЙЗАЖка з «висоткою»?

Резонансну земельну ділянку на Пейзажній алеї — з унікальним мозаїчним ландшафтним парком, дитячою гіркою, фонтаном, лавками–«звірятами» та багатьма іншими цікавинками — знову передали Міністерству закордонних справ, яке вже кілька років горить бажанням поселити своїх працівників на мальовничому пагорбі. Чиновники хочуть звести тут паркінг і «висотку», а кияни невтомно відстоюють неповторний ландшафт, дитмайданчик і власний спокій. Проте вчора терези Феміди схилилися на бік посадовців.

Всі статті рубрики