Чума на конкурента

Чума на конкурента

Білоруське молоко та м’ясо, виявляється, не таке вже й «білоруське». Тобто, сусідська продукція може виявитися не настільки вже аж еталоном якості, як це зазвичай вважають в Україні. Принаймні так вирiшила наша ветеринарна служба, яка у перший день весни заборонила ввезення білоруського м’яса та молочних продуктів. Причина — при імпорті білоруських харчів упродовж лютого було виявлено систематичні порушення ветеринарно–санітарних вимог України. Зокрема, наші контролюючі органи зафіксували у молоці та м’ясі надто великі дози ветеринарних препаратів. «А це свідчить про недостатній рівень контролю з боку компетентних органів Білорусі», — зробили висновок українські ветеринари.

Дiти в Льодовиковому перiоді

Дiти в Льодовиковому перiоді

Учні загальноосвітніх шкіл у Голопристанському районі залишилися без гарячих обідів. Бригади «Херсонобленерго» вже знеструмили всі чотири школи Голої Пристані, три школи Нової Збур’ївки, а також Старозбур’ївську загальноосвітню школу та санаторну школу–інтернат у цьому ж селі. «Прийшов електрик і опломбував рубильник. Пояснив, що за борги, — розповідає директор Старозбур’ївської загальноосвіт­ньої школи Микола Шартух. — Ні для кого не секрет, що всі сільські школи мають великі проблеми з паровим опаленням. Тому, щойно нам відключили електроенергію, температура в класах знизилася до 10—12 градусів. Крім того, не працює кухня».

Яйця незалежності

Яйця незалежності

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора чергові п’ять яєць–велетнів відправили зі столиці до Тернополя, Львова, Кіровограда, Дніпропетровська та Івано–Франківська. Це конкурсанти майбутнього Всеукраїнського параду писанок та вишиванок, який відбудеться у столиці на День Незалежності. Наступні гігантські яйця невдовзі поїдуть до інших регіонів країни. Там їх будуть розмальовувати, тобто перетворювати на писанки, народні майстри.

Сталін «надихнув»

Сталін «надихнув»

Встановити пам’ятники колишнім лідерам Радянського Союзу та України місцевих комуністів, за їхніми словами, «надихнув приклад запорізьких однопартійців». Які, нагадаємо, спромоглися увічнити в камені «вождя всіх народів» Йосифа Сталіна, що вилилося у гучне, на всю Україну, протистояння з політичними арештами і судовими процесами.

Повернення «Платара»

Повернення «Платара»

166 безцiнних експонатів часів втрачених цивілізацій виставки «Слава України: золоті скарби та втрачені цивілізації» з колекції Музею національного культурного надбання «Платар» у перший день весни повернулися на свої iсторичнi землі. Нагадаємо, колекція «Платар» стала центром міжнародного скандалу, пов’язаного з її перебуванням і поверненням зі США в Україну.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики