РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.03.2012

6,2 млрд. доларів

перевищив товарообiг між Україною та Білоруссю в 2011 році. Таким чином, сусідня держава стала четвертим нашим партнером за обсягами товарообігу після Росії, Китаю і Німеччини, повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко.

 

100 млрд. гривень

необхідні на модернізацію української залізниці за програмою реформування. Як зазначив заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко, процес реформування не позначиться на пільгах залізничників, які буде збережено.

 

37 тисяч. шведів

приїдуть в Україну вболівати за свою національну команду під час проведення Євро–2012, інформує «Інформаційний центр «Україна–2012». Україна вже подала пропозиції щодо проживання гостей у кемпінгах та готелях столиці.

 

19 тис. росіян

минулого року отримали громадянство України, а загалом кількість тих, хто приїхав у нашу державу на ПМЖ, досягла майже 65 тисяч осіб, інформує Державний комітет статистики.

 

500 слонів

загинуло від рук браконьєрів менш ніж за два місяці в національному парку Камеруну Бубанджида. Як повідомляє радіо «Свобода», адміністрація припускає, що кількість вбитих тварин може зрости, оскільки досі не вдалося обстежити всю територію парку.

 

332 гривні

або 10,8% становило скорочення середньої заробітної платнi по Україні за перший місяць цього року в порівнянні з груднем 2011 року. Найнижчий показник (менше 2 тисяч гривень) зафіксовано у Тернопільській області, повідомляє Держ­комстат.

 

55 % іграшок

в Україні, перевірених фахівцями Держ­споживінспекції, виявилися небезпечними для дітей. При цьому 90% заборонених до продажу дитячих забавок були завезені з Китаю.

 

50 % жінок

є психологічно залежними від косметики, дослідили американські учені. Так, 44 відсотки опитаних зізналися, що їхня самооцінка без макіяжу вкрай негативна, а 16% вважають себе непривабливими.

 

40 % українців

переконані, що наша держава ще не готова до проведення Євро–2012, а 44 відсотки опитаних вважають, що найбільший внесок у проведення чемпіонату з футболу зробили державні органи влади, дослідила компанія Research & Branding Group.

 

22 % росіян

ставляться до українців «в основному погано», 3% — «дуже погано». Тоді як кількість тих, хто ставиться «дуже добре» за останній рік зменшилася з 8% до 6%. Ще 58% відповіли, що їхнє ставлення до українців «здебільшого добре» — такi результати опитування оприлюднив «Левада–центр».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>