Кулаки проти мови

Кулаки проти мови

За принципову позицію у підтримці державної мови можна поплатитися місцем роботи, отримати сфабриковану справу, програти суд за наявності всіх необхідних доказів і навіть отримати «по обличчю», причому не від п’яних вантажників–поборників російської, а від міліції, бізнесменів чи депутатів рад усіх рівнів. Про подібні випадки розповіли вчора під час прес–конференції в УНІАН директор громадського руху «Не будь байдужим» Оксана Левкова, юрист Юрій Фартушний та інші активні громадяни.

Покращення «шашечок»

Покращення «шашечок»

За чотири місяці до Євро–2012 київська влада оголосила про наміри суттєво підвищити рівень обслуговування в таксі. Згiдно з рішенням Київської міськдержадміністрації, найближчим часом буде створено робочу групу, яка розробить нові норми.

Євпаторiйський прорив

Євпаторiйський прорив

Можливо, тільки з 3 березня (проте влада жодних гарантій не дає) городяни повернуться до звичних комунальних зручностей. Наразі ж центральний міський водопровід на три дні «вирубали» повністю, аби таким чином забезпечити аварійним бригадам доступ до розритого у двох місцях — біля залізничної станції «Прибережна» і села Володимирівка Сакського району — дірявого магістрального водопроводу. Капосних дір на цій п’ятикілометровій ділянці, затиснутій з одного боку залізничним полотном, а з іншого — солоним озером Сасик, нарахували вже більше двох десятків. На момент написання цих рядків залатали тільки чотири. На ліквідацію аварії, яка, за словами міністра МНС Віктора Балоги (напередодні він побував на місці ліквідаційних робіт), отримала класифікацію надзвичаної події державного рівня, кинуто підрозділи рятувальників і бригади комунальних служб з усього півострова — понад 200 осіб. Задіяно близько 40 одиниць спеціальної техніки, шість мотопомп.

Логічно і терпляче

Логічно і терпляче

Цього разу головуючий суддя Юрій Бурбела на пiдставі низки запитань до підсудного Володимира Шпари намагався з’ясувати не стільки обставини справи, скільки принцип і суть політико–громадської активності підсудних. Нагадаємо, що активістів організації «Патріот України» — депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука і Володимира Шпару — підозрюють у спробі влаштувати теракт на День Незалежності. Наприкінці серпня минулого року працівники СБУ знайшли у васильківському офісі «Патріота» вибухівку та листівки з екстремістськими закликами. 

Звiдки у влади вуха стирчать?

Звiдки у влади вуха стирчать?

Досить оригінально місцеві жителі вирішили нагадати владі про проблему можливого паводка. Луганчани провели пікет i подарували меру Сергію Кравченку трьох плюшевих зайців iз написом «Врятуй нас, Діду Мазаю». На такий крок людей змусило піти те, що кожної весни вони потерпають від підтоплення ґрунтовими водами і розливу річки Лугань.

Музика з колиски джазу

Музика з колиски джазу

«Якщо чогось дуже хочеться, воно обов’язково станеться», — це не повчання для чародіїв–початківців, а розшифровка ідеї грузинського гурту ZumbaLand. ZumbaLand — досить відомий у Грузії колектив, щось на зразок ВВ в Україні. Соліст гурту Заза Корінтелі, як і Олег Скрипка, кохається у фольклорі й році: кілька років поспіль він організовує грузинський фольклорний фестиваль «Артген», їздить по горах і записує пісні, які для музиканта є великим скарбом. Недарма гурт він назвав Zumba, що означає технологію обробки дорогоцінного каміння.

Кайдашева сім’я на новий лад

Кайдашева сім’я на новий лад

У місті Золотоноша на Черкащині о п’ятій годині ранку люди почули автоматні черги. Коли виглянули з вікна, то побачили, що біля будинку сусідів стоїть джип і четверо невідомих поливають вогнем з автоматiв хату, наче в кіно.

Хто перший вдарив?

Хто перший вдарив?

Як iдеться в заяві Головного управління МВС України в Київській області, «в черговій частині Броварського РВ ГУМВС України в Київській області було зареєстровано заяву заступника директора «Резиденція «Залісся», де йшлося про те, що двоє осіб, незважаючи на заборону з боку охоронців, пройшли в адміністративну будівлю та почали проводити там відеозйомку».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики