Між Сім’єю і роботою

Між Сім’єю і роботою

Віктор Янукович зробив те, що від нього чекали — взявся до зміни управлінської моделі у державі. Президент фактично відправив у відставку Прем’єр–міністра Азарова, не зробивши для цього жодного формального кроку. Скажімо, позавчорашнє призначення Валерія Хорошковського першим віце–прем’єром означає, що той — за загальним визначенням, досить ефективний управлінець — «наглядатиме» за роботою Миколи Азарова. «Він буде дублером Азарова, — вважає й політолог Кость Бондаренко. — А оскільки Хорошковський — давній опонент Миколи Яновича, то в уряді можливі конфлікти». На думку Бондаренка, Азаров у цьому «двобої» явно програватиме. «Хорошковський не потерпить тиску на себе, а Микола Янович нині більш схильний до компромісів, він прислуховуватиметься», — каже експерт.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Знову «двійка»

Знову «двійка»

За даними Світового банку, зростання ВВП України в 2011 році становило 5,2%, натомість у країнах «нашої вагової» категорії — Китаї, Туреччині, Індії — оберти були й залишаються вищими: приріст валового внутрішнього продукту Китаю сягає 9,5%, Індії — 7,8%, Туреччини — 5,9%. «Минулого січня ми мали 7% внутрішнього зростання, а цього — лише 2%», — зазначає політолог, експерт із питань зовнішньої політики Олександр Палій, коментуючи другий рік перебування Віктора Януковича на посаді Президента. Два роки тому, 25 лютого 2010–го, лідер Партії регіонів вступив на посаду, прорвавшись на інавгурацію в парламент через символічно зачинені двері сесійної зали.

«В Україні мода на політиків, що вберегли цноту»

«В Україні мода на політиків, що вберегли цноту»

Найкращий технолог — український, а не російський, американський чи французький. Принаймні такої думки дотримується Дмитро Фіщенко — політтехнолог, який працює у своїй сфері майже 20 років. Як казав голова КВУ Олександр Черненко, парламентські вибори–2012, відновивши мажоритарну систему, забезпечать роботою тисячі і хороших, і поганих технологів. Фіщенко дивиться на це скептично: «В Україні більше 10 років не було цікавих кампаній. Цей фах деградує».

Пан Дмитро — неординарна особистість. Він не лише політтехнолог, а й художник, задоволений своїми досягненнями в образотворчому мистецтві. «Коли мене прийняли в Спілку художників, я був наймолодшим членом творчої спілки по всьому Союзу», — стверджує Фіщенко.

Сьогодні він — член партії «Наша Україна». Хоча більше уособлює себе з Юрієм Єхануровим. Їхня команда займається створенням Центру соціально–економічних ініціатив. «Центр проектуватиме реформи для ринкового уряду», — каже Фіщенко. Свого часу він провів Єханурова в депутати по одному з мажоритарних округів. Та кампанія «ввійшла в підручники і стала взірцем для студентських рефератів».

Всі статті рубрики