Поділ Закарпаття

Поділ Закарпаття

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На Закарпатті виник конфлікт між Партією регіонів і партією «Єдиний центр», одним із лідерів якої є міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Як пише газета «Коммєрсант-Україна», у ПР вирішили висунути своїх кандидатів у всіх шести мажоритарних округах області, при тому що досі, за словами «губернатора» Олександра Ледиди, існувала домовленість, за якою і «Регіони», і «Єдиний центр» спиратимуться на три округи.

Закон збереження таємниць

Закон збереження таємниць

Диявол любить ховатися у дрібницях. Конституційний Суд визнав, що збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами «є втручанням в її особисте та сімейне життя». «Таке втручання допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини», — йдеться в постанові.
На перший погляд, рішення Конституційного Суду, оприлюднене вчора, абсолютно личить існуючим в Україні юридичним реаліям: в Україні давно діє заборона на збирання та поширення конфіденційної інформації. Втім, Конституційний Суд вирішив розширити межі цього поняття і створити підстави для несумлінності деяких чиновників.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Справа Тимошенко
У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко. «Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років», — сказав учора Власенко журналістам біля Качанівської виправної колонії в Харкові, де утримується засуджена екс-Прем'єр.
За словами Власенка, «за дві години слідчий виділив із великої справи щодо «ЄЕСУ» частину обвинувачень, за дві години він висунув обвинувачення, за ці ж дві години він надав «конфіденційне» побачення із захисниками, за ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення як обвинувачуваної». Власенко свідчить, що Тимошенко обвинувачують винятково на підставі усних вказівок, які вона нібито давала, — «що 14 років тому, через два роки після того, як вона пішла з «ЄЕСУ», генеральний директор і головний бухгалтер [корпорації] подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять усі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко) обвинуватили в замаху на державні кошти». «Друге обвинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність у податкову, у якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: до чого тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки», — зазначає адвокат.

Кілька для Луценка

Кілька для Луценка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учорашнє засідання суду у справі Юрія Луценка проходило вже без виклику «швидкої» для хворого екс-глави МВС (як минулого тижня), але доволі форсованими темпами, як і попередні слухання. Утім iмовірність медичної допомоги підсудному не виключалася до останнього. Адже, за словами дружини екс-міністра Ірини Луценко, перед виїздом до суду із СІЗО її чоловіку видали сухий пайок, в якому були сало, хліб та рибна консерва «кілька». І це при тому, що лікарі рекомендували Луценковi через діагностовані хвороби черевної порожнини дієту і шестиразове харчування.

Всі статті рубрики