Поділ Закарпаття

25.01.2012
На Закарпатті виник конфлікт між Партією регіонів і партією «Єдиний центр», одним із лідерів якої є міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога. Як пише газета «Коммєрсант-Україна», у ПР вирішили висунути своїх кандидатів у всіх шести мажоритарних округах області, при тому що досі, за словами «губернатора» Олександра Ледиди, існувала домовленість, за якою і «Регіони», і «Єдиний центр» спиратимуться на три округи.

 «Три кандидати від «ЄЦ», три — від Партії регіонів — це наша позиція, ми її не будемо міняти й так підемо на вибори»,— заявляв Ледида у грудні в інтерв'ю телеканалу «Тиса». За даними обласних медіа, такою була його домовленість із Балогою, чиї позиції на Закарпатті традиційно сильні. Хоча сам глава МНС заперечує факт подібних переговорів.

 Політолог Сергій Федака впевнений, що після рішення партконференції Партії регіонів «Єдиний центр» також висуне своїх кандидатів по всіх шести округах. «Це закінчиться тим, що дві сторони викинуть дуже великі гроші на виборчу кампанію, а хто переможе — важко сказати»,— сказав Федака. За його словами, в умовах взаємопоборювання ПР і «ЄЦ» на Закарпатті з'являться шанси в інших кандидатів — наприклад, у екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка чи нардепа від «НУНС» Станіслава Аржевітіна.