З новим спікером і Льовочкіною

З новим спікером і Льовочкіною

У французькому місті Страсбург учора відкрилася зимова пленарна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Першим питанням порядку денного було переобрання нового голови ПАРЄ на зміну представникові Туреччини Мевлютові Чавушоглу. Новим спікером став віце–президент фракції Європейської народної партії, член парламенту Франції Жан–Клод Міньйон.

П’ятнадцятирічна капітан

П’ятнадцятирічна капітан

16–річна нідерландка Лаура Деккер стала наймолодшою в історії мандрівницею, яка сама–одна здійснила навколосвітню подорож на яхті. Отже, коли 20 січня минулого року дівчина стартувала з острова Сен–Мартен у Карибському морі, їй було лише 15, Лаура побила рекорд австралійки Джессіки Уотсон, яка починала своє навколосвітнє плавання вже у 16–річному віці. Проте до Книги рекордів Гіннесса жодна з них не потрапила. Відмовилася реєструвати рекорд і Міжнародна федерація вітрильного спорту. Досягнення неповнолітніх мореплавців там не фіксують, аби не надихнути на «безумство» ще молодших відчайдухів.

28–ю буде

28–ю буде

На всенародному референдумі минулої неділі мешканці Хорватії висловилися за приєднання своєї держави до Європейського Союзу. Своє «так» членству в ЄС сказали 66 % виборців, що взяли участь у голосуванні (1,298 млн.), «проти» висловилися 33% (649 тис.) при явці 44%. Противники вступу Хорватії до ЄС побоюються втрати маленькою країною суверенітету та національної ідентичності у «великій Європі». До того ж у ЄС триває економічно–фінансова та конституційна криза. Тож напередодні референдуму пристрасті розгорілися настільки, що у Загребі відбулися сутички між прибічниками та противниками приєднання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики