Дідухи незалежності

Дідухи незалежності

Різдвяні свята на Тернопільщині вже традиційно відзначаються оригінальністю. Тут вам і унікальний фестиваль Маланок у селі Грошова Борщівського району, і найбільша в Україні «рухома» шопка храму отців–францисканців, і паради вертепів. А цьогоріч в Українському домі «Перемога» обласного центру вперше відкрилася виставка різдвяних дідухів — споконвічних національних символів новоріччя, що їх у радянські часи несправедливо замінили ялинками.

Шанс для Валерії

Шанс для Валерії

Сім’я черкащан Вален­тини та Ігоря Шевченків два місяці тому втратила спокій: у них тяжко захворіла півторарічна донька. «На цю дитину ми дуже довго чекали, адже дружина ніяк не могла завагітніти. І Бог таки послав нам дівчинку», — каже «УМ» 38–річний Ігор Шевченко. Чо­ловік розповідає, що вагітність і пологи пройшли нормально. Дівчинка народилася здоровою. Назвали її Валерією.

Як півсела «на Кіпр» продали

Як півсела «на Кіпр» продали

Тернопільські правоохоронці затримали тепер вже колишнього керівника одного з сільськогосподарських підприємств області, який примудрився не лише привласнити сільські пошту, бібліотеку, торговельний центр та інші (загалом — десять) об’єктів соціальної власності села, а й продати їх компанії, зареєстрованій на Кіпрі.

Всі статті рубрики