Азаров не всім голова

17.01.2012

Прем’єр–міністр Микола Азаров втрачає довіру власних партійців. Під час зустрічі з фракцією «Регіонів» минулого тижня формальний голова Партії регіонів був змушений вислухати багато критики на свою адресу. Зокрема, із зауваженнями виступив голова фракції у ВР Олександр Єфремов.

Жорстка розмова відбулася в кінотеатрі «Зоряний», який уже давно став «штабним» для ПР. Зокрема, депутати висловили невдоволення тим, що партія, попри наближення виборів, не визначилася, як і з чим іти на вибори. За даними «Української правди», «регіонал» Ярослав Сухий закинув Азарову, що той «саботує реформи, а не проводить їх». На репліку Прем’єра, що депутатам слід іти «в народ» і пояснювати суть реформ, Єфремов відповів запитанням: «Що пояснювати «чорнобильцям», якщо раніше вони отримували чотири тисячі гривень, а тепер — півтори?» Єфремов закликав визначитися, «що ми проводимо — реформи чи вибори?»

Прес–служба Кабінету Міністрів підтвердила інформацію про зустріч Азарова з парламентськими колегами: то було спільне засідання політради ПР із радою фракції. «Такі робочі засідання відбуваються регулярно і мають величезне значення для координації політики уряду й діяльності правлячої партії та її парламентського представництва», — зазначили в уряді. При цьому в Азарова заперечили дані про сварку — мовляв, «спільну роботу в минулому році було оцінено на «добре».