Спека на старті

Спека на старті

Недовго сумували любителі великого тенісу в очікуванні визначного видовища — вчора в тенісному центрі Мельбурна, розташованому в парковій зоні на березі річки Ярра, стартували основні змагання відкритого чемпіонату Австралії. Перший у році турнір серії «Великого шолома» має призовий фонд у розмірі 26 мільйонів доларів. Із них переможці в одиночних розрядах отримають по 2,3 «лимона». Минулого тижня на «Аустреліен оупен–2012» тривали кваліфікаційні змагання, а до основних сіток в «одиночках» потрапили по 128 чоловіків і жінок. Український десант на Зеленому континенті налічував десять спортсменів. Із них до першого раунду потрапили п’ятеро. У понеділок перемоги здобули троє наших.

Замітає зима

Замітає зима

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На відміну від старту сезону, коли «стріляючі лижники» потерпали від браку снігу, середина січня порадувала справжньою зимовою погодою. На п’ятому етапі Кубка світу, що відбувся у чеському Нове–Мєсті–на–Мораві, цей самий сніг багатьом уже заважав. Скажімо, в одній із гонок Наталія Бурдига — найкраща з українських збірниць на цих змаганнях — майже хвилину чекала на вогневому рубежі, поки завірюха дозволить почати стрільбу. Попри такі стихійні негаразди, 28–річна уродженка містечка Оса, що в Пермському краї Росії, може записати етап у Моравії собі в актив.

На фініші — знайомі все обличчя

На фініші — знайомі все обличчя

Позавчора в столиці Перу, Лімі, зустріли найстійкіших учасників ралі–рейду «Дакар», які впродовж двох тижнів витримали випробування дев’ятьма тисячами кілометрів бездоріжжя та перетнули фінішну лінію 14–го етапу. Відверто кажучи, в жодному з чотирьох класів серйозної боротьби за перемогу не вийшло — інтрига зникла заздалегідь, і завершальний відтинок шляху фаворити долали без надмірних зусиль. Навіть при цьому відставання переслідувачів у загальному заліку вимірювалося десятками хвилин.

Пересвяткували й програли

Пересвяткували й програли

За регламентом Міжнародної гандбольної федерації, учасники фінальної частини чемпіонату Європи оминають груповий турнір відбору на планетарну першість, а вступають у боротьбу за путівки на «мундіаль» одразу на стадії «плей–оф». Українська ж чоловіча збірна провалила єврокваліфікацію–2012 і не потрапила на чемпіонат Старого світу, який у неділю стартував у Сербії. Відтак право зіграти в стикових матчах ЧС–2013 підопічні Леоніда Захарова могли отримати, лише вигравши свою відбіркову групу.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рік «Драконів», а не «Донбасу»

Рік «Драконів», а не «Донбасу»

Дуже рідко в професіональному спорті трапляється так, щоб новостворена команда сходу заявляла про себе на повний голос. Зазвичай для того, щоб вийти на високий рівень, потрібні роки копіткої праці. І гроші — далеко не визначальний аргумент у цьому питанні. Що й доводять численні приклади.

Створений півтора роки тому хокейний клуб «Донбас» одразу заявив про свою високу мету. До команди, яку спонсорує віце–прем’єр–міністр Борис Колесников, збирали найкращих українських виконавців, запрошували досвідчених гравців із Білорусі й Росії. На відповідному рівні було й фінансування. І якщо в Україні донеччани змогли здобути чемпіонський титул, то здобути міжнародний трофей з першої спроби не вдалося. Континентальний кубок — не надто авторитетний, але єдиний наразі клубний турнір Європи — «донецьким» не підкорився. Колектив Олександра Куликова був дуже близький до мети, та забракло завершального кроку.

Всі статті рубрики