Вовк без почуття гумору

Вовк без почуття гумору

Стан здоров’я Юрія Луценка, який уже більше року сидить у СІЗО, значно погіршився. Про це написав у своєму «Фейсбуці» народний депутат Володимир Ар’єв, наголосивши, що Луценко розповів про серйозні напади, які сталися в нього останніми днями, тільки після виходу із зали суду журналістів.

Престоло­наступникові не терпиться?

Престоло­наступникові не терпиться?

Не надто очікувана поява митрополита УПЦ Московського патріархату Володимира, який 8 січня після важкої хвороби очолив літургію в Покровському монастирі, здавалося, мала б завершити чутки про обрання нового глави УПЦ МП. Але не все так просто. По–перше, Володимир іще не повністю одужав. За повідомленням офіційного сайту церкви, «фахівці та провідні геронтологи України, під спостереженням яких проходить реабілітацію Блаженнійший митрополит Володимир, оцінюють стан хворого як такий, що покращується і має позитивну динаміку». По–друге, на нещодавньому зібранні священного синоду головуючим, до одужання Володимира, було призначено одеського митрополита Агафангела. За статутом духовної організації, такі обов’язки покладають на старшого по хіротонії члена синоду (тобто з найбільшим стажем єпископа).

Рік — новий, ставлення влади — старе

Рік — новий, ставлення влади — старе

Навпроти Львівської обласної державної адміністрації вчора знову протестували «чорнобильці». Наразі люди не оголосили безстрокової акції — вона була одноденною. Проте, за словами учасників, якщо влада й надалі не виконуватиме закон, вони готові й до радикальніших кроків. «Питання виконання судових рішень щодо нарахування чорнобильських пенсій так і не вирішено, — каже «УМ» учасниця акції, голова фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» Валентина Буренок. — Юристи дійшли висновку, що навіть рішення Конституційного Суду не надає підстав Пенсійному фонду не виконувати судові рішення. Пенсії так і не перераховано. Рішення, що набуло чинності 1 січня 2012 року, за яким наш уряд обіцяв якісь величезні суми для «чорнобильців», так і не виконано. Навіть ліквідатори цих грошей не отримали».

Як у Бога за пазухою

Як у Бога за пазухою

До кінця тижня, згідно з прогнозами Гідрометцентру, в Україні збережеться тепла, як для зими, погода — від нуля до мінус чотирьох. А вже з 16—17 січня почнеться поступове похолодання — до мінус 7—12 градусів, — яке супроводжуватимуть помірнi снігопади. Справжні холоди прийдуть у нашу країну після 23 січня. Сайт meteoprog.ua прогнозує різке падіння температури спочатку до мінус 19, а вже через кілька днів — до 25 градусів морозу вночі.

Тигрюля «з животиком»

Тигрюля «з животиком»

Півроку тому білу тигрицю, подаровану Ялтинському зоопарку «Казка» Юлією Тимошенко, «видали заміж» за красеня Патріка — теж альбіноса. Нареченого для Тигрюлі, після річних пошуків, привезли з Франції. Проте норовиста самиця довго не підпускала його до себе і навіть била. Співробітники зоопарку дуже переживали, що ще довго не побачать потомства від цієї парочки, аж раптом нещодавній ветеринарний огляд подарував їм справжній сюрприз: виявилося, тигриця ось–ось повинна народити.

Підтягнувся тричі — й будь здоров!

Підтягнувся тричі — й будь здоров!

Нова навчальна програма з фізкультури почне діяти вже з наступного навчального року. Відповідну постанову Міністерство освіти і науки, молоді та спорту розіслало цими днями своїм регіональним управлінням. Відтак на уроках фізичної культури дітлахів насамперед знайомитимуть із правилами техніки безпеки, навчатимуть надавати першу невідкладну допомогу, проведуть екскурс в історію самого предмета. Це, так би мовити, теоретичний курс навчання. Що ж до практичних занять, то кожна школа обиратиме їх самостійно. МОН пропонує для цього десять основних напрямів: волейбол, баскетбол, гандбол, гімнастика, настільний теніс, легка атлетика, туризм або футбол. Вибір залежатиме від матеріальної бази і місцевих традицій школи. Згодом міністерство планує розширити цей перелік відповідно до побажань навчальних закладів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Редизайн у режимі «Не знайдено»

Редизайн у режимі «Не знайдено»

Єдиний офіційний інтернет–портал органів виконавчої влади після кардинально оновлення зазнав відчутних змін. Та сказати, що на краще, складно. Користувачі інтернету скаржаться, що сайт увесь час працює з перебоями або не відкривається взагалі, а на екрані висвітлюється сумне речення: Not found («Не знайдено»). До того ж неможливо не тільки зайти на окремі розділи сайту, а й вийти на голов­ну сторінку.

Всі статті рубрики