Білка, яка вміє літати

04.01.2012
Білка, яка вміє літати

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Одразу попередимо: про гіпотетичний кінець світу, очікуваний чи то через закінчення календаря народу майя, чи то завдяки бурхливій фантазії деяких сучасних пророків, повідомляти не збираємося. За традиційним 32–річним Зороастрійським календарем, наступний, 2012–й, рік пов’язаний iз тотемом Білки–летяги. Саме її працелюбний, кмітливий і відважний характер допоможе кожному з нас достойно прожити наступний сонячний цикл з позитивними підсумками. Ця симпатична тваринка, як відомо, найактивніша в сутінкову пору доби. Тому сутінки, які іноді насуватимуться на наш життєвий простір завдяки діяльності антитотему Білки — жорстокому, але боягузливому Щуру, їй зовсім не страшні. Головне — не дати себе втягти в «щурячі перегони», до яких завзято приманюватимуть щурячі прислужники. Можна приготуватися «крутитися як білка в колесі». Але ми пропонуємо вам значно цікавіший варіант. Знаєте, чому маленьку сутінкову білочку з дрімучих лісів називають летягою, полетухою? Бо вона справді вміє літати! За свідченням зоологів, ця пухнаста крихітка здатна плануючим польотом перетнути до 40 метрів iз вершини одного дерева до основи іншого.

Навчитися літати (підніматися над примітивними ідеями та спокусами світу цього) буде всім вельми корисно, бо Щури, в середовищі яких почнеться боротьба за виживання, намагатимуться перетворити Білок на власний підніжний харч. Згідно з містерією року, Білка — абсолютно безстрашна істота. Її підтримує віра у вищі сили, здатна зробити непереможною навіть найслабшу людину. Ця віра, безкомпромісна сміливість і відданість родовому дереву завжди допомагають Білці перемогти свого антитотема. Адже основна риса характеру, яка мотивує Щура, — постійний страх смерті. У вирішальну мить він, звісно, може з переляку наробити гармидеру, але у праведному бою обов’язково драпоне од відважної Білочки, аж гай зашумить.

Що ж — політаємо?

 

Овен

Рік, переповнений адреналіном. Ви точно знаєте, чого хочете, тільки поки що не знаходите правильного рішення поміж відомими шаблонами. Їх там просто немає — сміливіше втілюйте власні оригінальні ідеї! Овен чи не найбільше відчує на власному золотому руні небесні протистояння, але й першим рішуче кинеться до єдиного правильного виходу. Значних успіхів не спостерігатиметься, але насправді перша половина року стане надзвичайно продуктивною. Ви навчитеся комфортно почуватися в нових умовах. Допоможе новий друг, що з’явиться на початку року. Під осінь ви припините сумніватися у тому, що ця людина для вас — більш ніж просто приятель. У лютому запропонують доволі цікавий проект, який дещо обмежить свободу дій. А вона вам дуже потрібна буде восени. Рік доволі вдалий для поліпшення матеріального статку.

Телець

Фортуна — ваш особистий секретар у першій половині року. Будь–яке нове починання принесе неочікуваний успіх. Тільки встигніть активно попрацювати до червневого затемнення, яке змусить дещо пригальмувати. Перша половина року дуже сприятлива для налагодження особистих стосунків, але не бійтеся озвучувати і вирішувати досі замовчувані проблеми. У професійній царині очікує стрімка зміна курсу. Колишні амбіції виявляться неактуальними, але навряд чи ви про це пошкодуєте. Доволі стійкі фінансові позиції переконають вас у правильності вибраного шляху.

Близнюки

Доведеться пережити принаймні два моменти, пов’язані з балансуванням на межі. Приймати доленосні рішення доведеться самостійно — без жодних шпаргалок. Ви дуже довго відсували час Х, але цього разу вибір доведеться зробити, навіть якщо випаде поступитися чимось, на вашу думку, надзвичайно важливим. Щоб порвати з минулим, відступите на кілька кроків, порвете деякі стосунки. Але правильний вибір і активізація душевних зусиль забезпечать винагороду. Під кінець року Близнюки купатимуться у радості й любові. Не поспішайте, вирішуючи кар’єрні питання, навіть коли вас підганятимуть. Тут усе встигнете. Варто уважніше розпоряджатися фінансами: після щедрого літа дещо затягнете пасок у листопаді через непередбачувані витрати.

Рак

Пошук балансу між роботою та сім’єю триматиме у напрузі до липня. Але під кінець року напруга пристрастей розіллється спокійним плесом і кар’єрний поступ гармонійно впишеться у справи родинного кола. Ви подолаєте черговий якісний стрибок, який дозволить насолоджуватися омріяним спокоєм. Березень — час кохання. Але на початку літа здаватиметься, що партнер ставиться до вас дещо споживацьки. Важливі рішення доведеться приймати у червні (можливі деякі матеріальні труднощі) та у вересні, а вже листопад подарує комфорт і впевненість у завтрашньому дні. Головне для вас цього року — постійно контролювати всі процеси, не відпускаючи їх за течією, навіть коли зовні все благополучно.

Лев

Нечітка мотивація, що досі заважала вам рухатися вперед, конкретизується в лютому, і ви чіткіше побачите справжнє власне майбутнє. Саме час закладати фундамент, який триматиме ваші життєві і професійні конструкції багато років потому. На початку літа, розпочавши цей поступ, ви можете подумати, що взялися за непідйомну справу. Але результати, які побачите вже наприкiнцi року, допоможуть рухатися впевненіше. В особистих стосунках станете прагматиком і почнете нову сторінку. Перші місяці літа примусять ностальгувати, але серпень переконає у правильності вибору. Влітку стартує новий професійний проект. Але до квітня, коли ви приймете непросте, але важливе і сміливе рішення, фінансовий стан напружуватиме. Девіз року для Лева: геть ілюзії!

Діва

Якщо досі вам здавалося, що доля балує кого завгодно, крім вас, цього року зможете переконатися у хибності такої думки. З січня по липень, доки Марс перебуватиме у вашому зодіакальному сузір’ї, вас переповнюватиме могутня енергія росту. Вона допоможе втілити давні мрії, виправити попередні помилки і відчути себе свідомим суб’єктом, а не пасивним об’єктом перебудови. Ваші почуття до коханої людини стануть глибшими. Особливо романтичним стане початок жовтня. Кар’єра росте карколомними кроками. Чудова перспектива відкриється влітку. Довіртеся інтуїції, не заглиблюючись у звичні розрахунки — не прогадаєте. Під кінець літа ви позбавитеся комплексу економної господині і зможете втілити найсміливіші плани.

Терези

Цього року жорсткий Сатурн, що оселився у знаку Терезів ще з кінця 2009 року, нарешті залишить вашу територію. Щоправда, станеться це тільки у жовтні. Не надто покладайтеся на пропозицію вимріяної свободи у січні–лютому — це ілюзія, за якою поки що не варто гнатися. Але вже з липня дихати стане значно вільніше. Компроміси доведеться шукати у стосунках з коханою людиною, якщо ви розраховуєте підтримувати їх і надалі. Тут єдиним порадником стане тільки ваше серце. Зате професійний шлях повністю розчищено. Ви зможете значно зміцнити свій авторитет. Більші заробітки йтимуть обіруч iз чималенькими витратами. Розцінюйте це як плату за вищий статус.

Скорпіон

Ваше кредо на наступний рік: «Все, що не вбиває, робить нас сильнішими». Перша половина року минатиме у вимушеній бездіяльності. Скористайтеся нагодою літнього відпочинку, щоб накопичити сили, не випускаючи з виду професійні перспективи. Жовтень стисне обценьками, — підсумок процедури залежить від вашого душевного і фізичного потенціалу. Стосунки з коханими спочатку захоплюватимуть, але на початку літа опиняться в тупиковій фазі. Друга половина року може підкинути новий інтригуючий роман. Поліпшити матеріальний стан зможете у травні. Кінець року також грошовитий.

Стрілець

Рік дещо розчарує. Ви не зможете рухатися настільки швидко, як звикли зазвичай. І коли в липні здаватиметься, що є шанс зрізати шлях манівцем, не варто поспішати. Це не допоможе. Іноді «пробка» дається нам для того, щоб навчитися приймати виважені рішення. Дехто зможе просунутися по кар’єрних сходинках уже в першій половині року, якщо не прогавить кількох хороших шансів. Але не надто вірте швидкому втіленню обіцяних за добру службу винагород. Справжнє полегшення Стрільці відчують тільки у жовтні. Літній роман, що здаватиметься спочатку нетривким і безперспективним, під кінець виявиться доволі глибоким і серйозним. Матеріальні проблеми можуть виникнути в червні та у вересні, через це навіть доведеться відмовитися від деяких проектів. Але підсумок року цілком позитивний.

Козеріг

Для вас початок нинішнього року стане підсумком багатьох попередніх. Прийшов час довести до логічного завершення ту думку, яка формувалася тривалий час під тиском цілого ланцюжка різноманітних подій. Нова подорож десятиліття вимагатиме нового погляду на життя, нових цінностей, а можливо, й нового партнера. У березні деякі Козероги змушені будуть ризикнути і кардинально змінити особисте життя, незважаючи на сумніви і страхи. Влітку вони зрозуміють, що не помилилися у виборі нового супутника. Найуспішнішим для роботи стане серпень, коли інші поїдуть відпочивати. Ви досягнете давно поставленої мети, тому варто спланувати нові перспективні цілі. Хоча рівень матеріальних статків під кінець року дещо скоротиться, на все необхідне вам вистачить.

Водолій

Прокинутися й усвідомити, що ви здатні на значно більше, ніж досі думали — це чудово. Ви зрозумієте, що не варто чіплятися за ідею, яка себе вичерпала. Зміни внутрішніх відчуттів принесуть абсолютно неочікувані результати ззовні: вже на початку літа вас захопить бурхливий роман (можливо — з нинішнім партнером, який, здавалося, перестав вас помічати). Межа літа і весни стане для вас межею вибору, якого ви так намагалися уникнути.

Хоча робота вимагатиме більших зусиль, саме вони допоможуть досягти певних вершин з обов’язковою винагородою. Це стане початком швидкого кар’єрного поступу на найближчі кілька років. На початку року не варто багато витрачати, доки не впевнитеся у стабільності фінансового джерела.

Риби

Небесний покровитель Риб, Нептун, цьогоріч увійде до своєї обителі і перебуватиме тут аж до 2025 року. А це означає, що ви забезпечені могутньою підтримкою в усіх майбутніх починаннях. Уже на початку року вас покличуть у багатообіцяючий проект, але це станеться завчасно, — почекайте до осені. Жовтневий шанс вас не розчарує. У лютому вас перелякає надто прямолінійна пропозиція партнера перейти на новий рівень стосунків. Можете не поспішати з відповіддю, бо під кінець року все відбудеться у ритмі, більш комфортному для вас. Турбуватися про фінанси не варто: рік очікується прибутковим. Особливо навесні, незважаючи на деякий професійний дискомфорт, який ви подолаєте вже у червні, взявши на себе рішення про зміну професійної діяльності.

  • Що Сорока на хвості принесе?

    Коти й кролі начебто й корисніші в господарстві, ніж ця балакуча вертихвістка. Але якщо ви розраховуєте впіймати удачу за хвіст у наступному році, варто придивитися до характеру і переваг саме сорочого роду. puhoviki.org.ua >>

  • А зорі тут тихі...

    Із новим роком усі ми пов’язуємо надії на краще. Здається, що прокинемося ми 1 січня в зовсім іншій державі — заможній і щасливій, де політики думають не про власну кишеню, а про нас із вами, а сам народ не згадує своїх керманичів останніми словами і вже не лякається остогидлих слів «криза», «інфляція», «ціни», «тарифи», «податки». Але, навіть розуміючи нездійсненність цих мрій, так хочеться бодай краєчком ока заглянути в майбутнє. Що нас там чекає, розповіли на прес–конференції в «Главкомі» астролог міжнародної категорії Олена Осипенко, голова Спілки астрологів України Олена Калантарова та астролог Центру духовного здоров’я людини «Ореол» Петро Кур’ят. >>