Що Сорока на хвості принесе?

05.01.2011

Коти й кролі начебто й корисніші в господарстві, ніж ця балакуча вертихвістка. Але якщо ви розраховуєте впіймати удачу за хвіст у наступному році, варто придивитися до характеру і переваг саме сорочого роду.

 

Тотем Сороки — покровитель 2011 року згідно з авестійським 32–річним календарем. Тому народжені в 1947 та 1979 роках зможуть уповні реалізувати свої задуми. Фаворити нинішнього року вміють користуватися інтуїцією у поєднанні з талантом прораховувати багаторівневі комбінації. Саме вони зможуть вчасно вихопити справжній діамант з купи лайна, яке оточує нас сьогодні в політиці й економіці, щоб зберегти його для наступних поколінь. Гострі на язик Сороки здатні при цьому зберігати в таємниці як власні, так і чужі секрети. Зате кожне кинуте ними слово — не випадкове, варто завжди прислухатися до їхньої думки.

Антипод Сороки — вайлуватий боягузливий Кріт, спроможний діяти подалі від світла, в тіні, тільки на рівні підкилимних інтриг. Саме від людей із такими рисами варто дистанціюватися. А нинішній рік надасть можливість кмітливим Сорокам відкрити і оприлюднити всі підлі Кротячі підступи. Характерні риси небайдужих до дорогого хутра Кротів — зажерливість, недорікувата балакучість, схильність до розбовкування секретної інформації.

Фортуна ж буде прихильна до людей, котрі сміливо пропонують і втілюють новаторські рішення, якими б фантастичними і дивними вони не здавалися на перший погляд. Якщо не вдасться реалізувати задумане з першого разу, амбіційна Сорока не впадає у відчай, а одразу кидається в нову атаку. Навіть коли справи підуть не так, як задумувалося, вона не дасть скептикам жодного шансу на іронію, підлаштувавшись під нові обставини і всім своїм виглядом демонструючи: саме на такий проміжний результат усе й було розраховано!

Загалом 2011 рік можна вважати материнським. Як у приватному, так і в політичному житті зросте роль жінок. Але на провідні ролі вийдуть не новітні Жанни Д’Арк чи Мати Харі, а помірковані хранительки родових традицій і цінностей. Жінки, здатні не за мотивами честолюбства, а винятково силою любові й материнської мудрості захищати свій дім, родину, націю, країну. Об’єднання виникатимуть не за майновим, партійним чи національним статусом, а за глибинними морально–етичними цінностями, які передаються у спадок на генетичному рівні, незалежно від формальних прізвищ чи належності до певного клану.

Україну чекають серйозні зміни на тлі доволі жорсткого протистояння. Якщо перші дві декади року проминуть у напівсні, то вже кінець січня збурить ситуацію. З зимової сплячки піднімуться такі сили, про які ніхто з досі діючого псевдополітбомонду навіть не здогадувався. Здебільшого це будуть зовсім нові люди. Серед відомих персоналій лютий–березень пожвавить активність Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка, але з літа активізується Олег Тягнибок. Для чинного Президента перша половина року видасться доволі напруженою, особливо квітень. Може, це звучить нереально, але втримати контроль над ситуацією йому допоможе тільки відмова від курсу попередніх соратників iз Партії регіонів, яка під кінець року розповзеться по швах. Не виключено, що цього разу політичні баталії не обійдуться без жертв. Імовірність їх збільшують негативні думки, агресивний, радикальний настрій. Тому чим поміркованішими і спокійнішими будуть дії учасників грядущих катаклізмів, тим меншою кров’ю буде досягнуто поставленої мети.

 

Овен

Головне слово для Овна цьогоріч — «трансформація». Нудьгувати не доведеться. Зросте бажання досягти повної свободи. Але ви неодмінно станете учасником громадських подій, навіть незалежно від власного бажання. Чимало Овнів очікує поповнення в сімействі. Це може бути як народження дітей (не втратьте нагоду, якщо ви на неї очікували!), так і новий шлюб чи прихід у родину невісток–зятів. Загалом проблеми сім’ї вийдуть на перший план. Ваш авторитет зросте, не бійтеся брати на себе відповідальність за долю інших людей. Усе відбуватиметься стрімко, тому важливо не марнувати шанс і вже до червня визначитися з головними стратегічними діями на дванадцять років уперед.

 

Телець

Можливо, початок року не надто порадує приємними подіями. Але готуйтеся: удача очікує на вас у червні й не захоче полишати до кінця року. Сміливо вивчайте географію світу за допомогою авто, залізниць і літаків. Найбільше пощастить народженим наприкінці квітня. Але й травневі Тельці не бідуватимуть. Якщо за зиму й весну не полінуєтеся відшліфувати всі свої досі не відомi світу таланти, овації й оплески глядацької аудиторії перевершать найсміливіші ваші сподівання. На матеріальних статках це також позначиться позитивно.

 

Близнюки

Надзвичайно плідний період для червневих Близнюків. Сприятливий транзит Сатурна дозволить стабілізувати стосунки як у сім’ї, так і на робочому місці. Особливо сприятлива перша половина року. Щоправда, з середини літа ситуація в бізнесі зміниться під тиском зовнішніх обставин. Але для кмітливих і підприємливих Близнюків несподівані повороти долі — шанс почати нову, цікавішу справу, піднятися на вищий рівень. Ваші амбіції вдасться задовольнити, авторитет тільки зросте. Обережність не завадить народженим на початку третьої декади травня: вас буде дуже легко обдурити, обминайте десятою дорогою сумнівних друзів.

 

Рак

Народженим у липні Ракам доведеться пожертвувати власними інтересами заради реалізації планів партнера. Якщо ви до цього морально готові, напруженість у стосунках спаде вже на початку літа. Червневі Раки зможуть легко реалізувати найпотаємніші мрії, народжені пізніше спокійно облаштують плацдарм для масштабного прориву в році 2012–му. Цілком імовірні нові цікаві знайомства, які переростуть у тривалу дружбу, конструктивні ділові стосунки чи навіть стануть приводом для створення міцної сім’ї.

 

Лев

Тримайте себе в хорошій формі для нинішньої весни. Вона відкриває для Левів двері до таких високих кабінетів та розкішних апартаментів, про які ви рік–два тому навіть мріяти забули. Не затримуйтеся на порозі: навіть ваше царське походження не примусить його величність випадок запрошувати вдруге! Час чудовий для початку навчання, розширення світогляду. Подорожі не лише забезпечать хороший настрій, а й допоможуть познайомитися з корисними людьми.

 

Діва

Нарешті ви зможете зітхнути з полегшенням. Якщо нинішній січень наостанок ще приморозить носа Дівам, народженим у двадцятих числах вересня, то вже з лютого ви чітко визначитеся з метою і напрямом — як у кар’єрі, так і в особистому житті. Причому планувати можете як мінімум на найближчі 20 років. Особливо сприятлива друга половина року для Дів, народжених у серпні. Можете сміливо розраховувати навіть на міжнародне визнання. Але для цього не полінуйтеся поїздити з ретельно підготовленими доповідями на цікаві зарубіжні конференції.

 

Терези

Сатурн, який надовго зайшов до вашого сонячного знаку, не дозволить вам розслабитися. Навіть Різдвяні свята для вас — не розваги з танцями та шампанським, а час детальної інвентаризації: що маємо в сухому залишку? Якщо ви людина цілеспрямована, цей самий сухий залишок дозволить міцно заякорити свої позиції в суспільстві з іміджем надійного аскета–стратега. Якщо в підсумку виявите купу легковісного баласту, лютий–травень розвіє його за вітром разом із вашою колишньою популярністю. В будь–якому випадку цей період надзвичайно важливий для переоцінки цінностей та обрання нового напрямку руху.

 

Скорпіон

Ваша інтуїція вас не обдурює: десь за спиною непомітно підкрадається … Але ж вам не звикати, правда? Влітку все таємне стане явним і закулісні недоброзичливці особисто освідчаться вам у своїй гарячій ненависті. Якщо ви чисті, акі агнець, нічого не завадить вам послати колишніх друзів подалі й почати нову справу і нове життя поза звичним тераріумом однодумців. Якщо полишити обжиту територію — не в ваших планах, доведеться наступні пару років прожити у режимі війни. Успіх залежатиме від навичок, здобутих у попередніх битвах.

 

Стрілець

Рік дозволить у повному сяйві явити світу всі ваші неординарні таланти і здібності. Кінець зими і весну гріх вилежувати на канапі: вас чекає лідерська майка у масовій велогонці під назвою «Впіймай фортуну за хвіст». Визнання публіки та задоволення амбітних мрій супроводжуватиметься непоганими матеріальними бонусами. Стабілізуючий рік для Стрільців, народжених у листопаді. Грудневих Стрільців чекають захоплюючі пригоди та знайомства, які цілком можуть завершитися маршем Мендельсона.

 

Козеріг

Грудневі представники цього витривалого знаку вже відчувають на собі потужний подих вітру змін. Точніше, всіх вітрів одразу. Мурашки по шкірі — це іноді передвісники доволі цікавих перспектив. Дійте за принципом «очі бояться, а руки роблять». Уже з 5 червня ви назавжди перестанете озиратися на покинуті вами береги, що сховаються за горизонтом. Доля напне вітрила в попутному напрямку. Але успіх великого плавання вашого великого корабля залежатиме від ступеня самовіддачі й готовності до професійного зростання. Сімейні і сердечні справи «підтягнуться» за кар’єрними успіхами.

 

Водолій

Переконайтеся, що тили добре захищені. Якщо партнери і колеги готові підтримати ваш поступ, сміливо запропонуйте світу ті амбітні плани, які досі виношували і не були певні, що їх оцінять адекватно. 2011 рік — рік новаторів і оригіналів, до яких ви належите. «Нічого ні в кого не просіть, самі запронують і самі все дадуть» — це вже стосується не тільки булгаковської Маргарити, а й цілеспрямованих Водоліїв. Багатьох лютневих Водолійок навесні очікує цікаве романтичне знайомство, яке в другій половині року може формалізуватися в шлюб. У всіх інших представників знаку сімейні та виробничі стосунки стабілізуються. Багато хто зможе переїхати в нову оселю чи зайняти поважніший робочий кабінет.

 

Риби

Попередній рік балував Риб царськими подарунками долі. Березневих Рибок ще може потішити приємними сюрпризами січень. А от із лютого треба проснутися і згадати про відпрацювання швидкої реакції та чіткого прицілу: хороших шансів не зменшиться, але за ними доведеться полювати. Літо знову надасть можливість позитивних змін. Грати можна ва–банк, ви знову в фаворі фортуни. Для одиноких Риб вона на блюдечку з блакитним візерунком піднесе партнера вигідного у всіх відношеннях. Друга половина року особливо вдала, тому найважливіші справи перенесіть на липень.

  • Білка, яка вміє літати

    Одразу попередимо: про гіпотетичний кінець світу, очікуваний чи то через закінчення календаря народу майя, чи то завдяки бурхливій фантазії деяких сучасних пророків, повідомляти не збираємося. За традиційним 32–річним Зороастрійським календарем, наступний, 2012–й, рік пов’язаний iз тотемом Білки–летяги. Саме її працелюбний, кмітливий і відважний характер допоможе кожному з нас достойно прожити наступний сонячний цикл з позитивними підсумками. Ця симпатична тваринка, як відомо, найактивніша в сутінкову пору доби. Тому сутінки, які іноді насуватимуться на наш життєвий простір завдяки діяльності антитотему Білки — жорстокому, але боягузливому Щуру, їй зовсім не страшні. Головне — не дати себе втягти в «щурячі перегони», до яких завзято приманюватимуть щурячі прислужники. Можна приготуватися «крутитися як білка в колесі». Але ми пропонуємо вам значно цікавіший варіант. Знаєте, чому маленьку сутінкову білочку з дрімучих лісів називають летягою, полетухою? Бо вона справді вміє літати! За свідченням зоологів, ця пухнаста крихітка здатна плануючим польотом перетнути до 40 метрів iз вершини одного дерева до основи іншого.

    Навчитися літати (підніматися над примітивними ідеями та спокусами світу цього) буде всім вельми корисно, бо Щури, в середовищі яких почнеться боротьба за виживання, намагатимуться перетворити Білок на власний підніжний харч. Згідно з містерією року, Білка — абсолютно безстрашна істота. Її підтримує віра у вищі сили, здатна зробити непереможною навіть найслабшу людину. Ця віра, безкомпромісна сміливість і відданість родовому дереву завжди допомагають Білці перемогти свого антитотема. Адже основна риса характеру, яка мотивує Щура, — постійний страх смерті. У вирішальну мить він, звісно, може з переляку наробити гармидеру, але у праведному бою обов’язково драпоне од відважної Білочки, аж гай зашумить.

    Що ж — політаємо? >>

  • А зорі тут тихі...

    Із новим роком усі ми пов’язуємо надії на краще. Здається, що прокинемося ми 1 січня в зовсім іншій державі — заможній і щасливій, де політики думають не про власну кишеню, а про нас із вами, а сам народ не згадує своїх керманичів останніми словами і вже не лякається остогидлих слів «криза», «інфляція», «ціни», «тарифи», «податки». Але, навіть розуміючи нездійсненність цих мрій, так хочеться бодай краєчком ока заглянути в майбутнє. Що нас там чекає, розповіли на прес–конференції в «Главкомі» астролог міжнародної категорії Олена Осипенко, голова Спілки астрологів України Олена Калантарова та астролог Центру духовного здоров’я людини «Ореол» Петро Кур’ят. >>