А зорі тут тихі...

21.12.2010
А зорі тут тихі...

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Із новим роком усі ми пов’язуємо надії на краще. Здається, що прокинемося ми 1 січня в зовсім іншій державі — заможній і щасливій, де політики думають не про власну кишеню, а про нас із вами, а сам народ не згадує своїх керманичів останніми словами і вже не лякається остогидлих слів «криза», «інфляція», «ціни», «тарифи», «податки». Але, навіть розуміючи нездійсненність цих мрій, так хочеться бодай краєчком ока заглянути в майбутнє. Що нас там чекає, розповіли на прес–конференції в «Главкомі» астролог міжнародної категорії Олена Осипенко, голова Спілки астрологів України Олена Калантарова та астролог Центру духовного здоров’я людини «Ореол» Петро Кур’ят.

 

На вершину прогресу Україні йти ще 11 років

Наступний рік буде складним, попереджають астрологи, але не критичним. Значно гіршими будуть 2012–2013 роки, коли очікується загострення кризи. Але астрологи заспокоють, що події цього періоду стануть поштовхом до майбутніх прогресивних змін.

«Криза у психології — поняття позитивне, — каже Олена Осипенко. — Воно не дає нам спати, а змушує діяти, вирішувати проблеми. Запевню, спати в ці два роки ми точно не будемо». Астролог додає, що в будь–якому випадку криза — це набуття досвіду для нашого подальшого розвитку й руху. «Навіть у калюжі хтось побачить бруд, а хтось зорі, — каже пані Осипенко. — Тому не слід боятися складнощів і чекати поганих подій, їх просто не буває, а напружені періоди, які періодично трапляються в житті не лише країн, а й конкретних людей, — це уроки, завдяки яким ми отримуємо знання, досвід і мудрість». Тож уже до жовтня 2014 року ми нарешті побачим той довгоочікуваний результат, який стане початком фінансового процвітання України і заслуженої поваги з боку зарубіжних країн.

«У 2006 році Україна увійшла в новий 30–річний цикл. І перші 15 років у ньому — це роки підйому, — каже Олена Осипенко. — Ми в 2011 році перебуваємо тільки на п’ятій сходинці цього циклу, впродовж якого країна рухатиметься вгору. Вершиною ж економічного, культурного і соціального прогресу України стане грудень 2021 року». Тож у 2011 році нашій державі ще доведеться пережити серію важливих подій.

«Ця влада — всерйоз і надовго»

Вертикаль влади в наступному році посилюватиметься. Ми спостерігатимемо навіть стремління до авторитаризму. Олена Калантарова каже, що протистояти цьому треба активізацією громадянських позицій, об’єднанням «низів», відновленням профспілкового руху. А ще радить не розраховувати на зміну влади — її не буде. «Моя порада — пристосовуватися до ниніш­ньої влади, — каже пані Олена. — Щоправда, в можновладців існує небезпека загратися в реформи. Якщо наші політики не враховуватимуть під час цих реформ об’єктивної ситуації в країні й те, як мусить виживати народ, то є небезпека потрапити в кабалу від наших сусідів.

«Усі реформи будуть проросійськими. Практично цілий рік ми будемо шаленими темпами розвертатися до «старшого брата», — доповнює свою колегу Петро Кур’ят. — Ця влада прийшла всерйоз і надовго. Розрив між нею і народом у наступному році буде посилюватися. Але в 2011 році у правлячої верхівки є унікальний шанс: десь із квітня виробити правильну доктрину розвитку держави. Майбутнє держави залежатиме від того, що придумають оті нагорі. Ми нічого не вирішуємо».

Чим серце заспокоїться

У 2011 році в Україні не очікується серйозних катастроф. Попри всі труднощі ми досить успішно проведемо Євро–2012, кажуть астрологи. На міжнародній арені в України з’являться нові друзі. «Нас несподівано полюбить наше найближче зарубіжжя, — каже Петро Кур’ят. — Маю на увазі європейські країни колишнього соцтабору — Болгарію, Польщу, Румунію, країни Балтiї. У майбутньому навіть можливе створення нового союзу з центром в Україні».

 

ДО РЕЧІ

А ще астрологи не радять надто захоплюватися східним календарем. «Щоб у нас «працював» рік Кролика, нашим людям потрібні китайські мізки», — вважає Олена Осипенко. Оскільки Кролик прийде до влади не 1 січня, а за східним календарем — 3 лютого, то й зустрічати Новий рік треба в тому, в чому подобається, і ставити на стіл ті страви, які вважаєте за потрібне. Бо безпосередньо в ніч із 31 грудня на 1 січня вся ця «кроляча» магія не має жодного ефекту.

  • Білка, яка вміє літати

    Одразу попередимо: про гіпотетичний кінець світу, очікуваний чи то через закінчення календаря народу майя, чи то завдяки бурхливій фантазії деяких сучасних пророків, повідомляти не збираємося. За традиційним 32–річним Зороастрійським календарем, наступний, 2012–й, рік пов’язаний iз тотемом Білки–летяги. Саме її працелюбний, кмітливий і відважний характер допоможе кожному з нас достойно прожити наступний сонячний цикл з позитивними підсумками. Ця симпатична тваринка, як відомо, найактивніша в сутінкову пору доби. Тому сутінки, які іноді насуватимуться на наш життєвий простір завдяки діяльності антитотему Білки — жорстокому, але боягузливому Щуру, їй зовсім не страшні. Головне — не дати себе втягти в «щурячі перегони», до яких завзято приманюватимуть щурячі прислужники. Можна приготуватися «крутитися як білка в колесі». Але ми пропонуємо вам значно цікавіший варіант. Знаєте, чому маленьку сутінкову білочку з дрімучих лісів називають летягою, полетухою? Бо вона справді вміє літати! За свідченням зоологів, ця пухнаста крихітка здатна плануючим польотом перетнути до 40 метрів iз вершини одного дерева до основи іншого.

    Навчитися літати (підніматися над примітивними ідеями та спокусами світу цього) буде всім вельми корисно, бо Щури, в середовищі яких почнеться боротьба за виживання, намагатимуться перетворити Білок на власний підніжний харч. Згідно з містерією року, Білка — абсолютно безстрашна істота. Її підтримує віра у вищі сили, здатна зробити непереможною навіть найслабшу людину. Ця віра, безкомпромісна сміливість і відданість родовому дереву завжди допомагають Білці перемогти свого антитотема. Адже основна риса характеру, яка мотивує Щура, — постійний страх смерті. У вирішальну мить він, звісно, може з переляку наробити гармидеру, але у праведному бою обов’язково драпоне од відважної Білочки, аж гай зашумить.

    Що ж — політаємо? >>

  • Що Сорока на хвості принесе?

    Коти й кролі начебто й корисніші в господарстві, ніж ця балакуча вертихвістка. Але якщо ви розраховуєте впіймати удачу за хвіст у наступному році, варто придивитися до характеру і переваг саме сорочого роду. puhoviki.org.ua >>