Молитва, що роз’єднує

Молитва, що роз’єднує

Жаль iз приводу того, що українська влада молиться за Українську державу і український народ iз нагоди закінчення 2011 року «без представників великої частини українців», висловив глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Минулої п’ятниці у присутності Президента Віктора Януковича, Прем’єр–міністра Миколи Азарова, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, урядовців і депутатів представник лише однієї конфесії — митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (УПЦ Московського патріархату) — відслужив подячний молебень за прожитий рік.

Розміняли півсотні

Розміняли півсотні

Сьогодні у столиці відкриють нову станцію метро Куренівсько–Червоноармійської лінії — «Виставковий центр». Збудували її в рекордні строки — за рік. «Станція дуже складна, тому що мало часу було на її проектування та будівництво. Історія Київського метрополітену не знає випадків, коли всього за один рік було споруджено дільницю. У січні цього року почали проектувати й будувати, а в грудні вже здаємо станцію», — похвалився начальник КП «Київський метрополітен» Володимир Федоренко напередодні запуску «Виставкового центру», коли подивитися на хід робіт приїхав голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов.

Пустив на дно не тільки «Бригантину»?

Пустив на дно не тільки «Бригантину»?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Група викладачів Донецького національного університету написала листа до Міносвіти з проханням до міністра Дмитра Табачника зняти з посади його ставленика Петра Єгорова, який виконує обов’язки ректора ДонНУ. Причина — порушення Єгоровим норм трудового законодавства. Так, наприклад, як зазначено в заяві, в. о. ректора вирішив ліквідувати всі університетські буфети та їдальню «Бригантина». Буфети функціонуватимуть до 6 січня, а потім їхні приміщення Єгоров збирається здавати в оренду.

Смерть на чужині

Смерть на чужині

Трагедія сталася у Можайському районі Московської області: зіткнулися вантажний автомобіль та «маршрутка», заповнена громадянами України (всі — мешканці Житомирської області). Люди поверталися додому із заробітків. Як повідомляє Міністерство закордонних справ із посиланням на посольство України в Російській Федерації, внаслідок ДТП вісім українців загинули одразу, чотирьох доправили до лікарні. Трьох станом на вчора вже виписали, а четвертий перебував у реанімації Центральної районної лікарні Можайська.

Під землею — тепліше

Під землею — тепліше

Збережені фундаменти першого кам’яного на Русі храму Успіння Богородиці, відомого як Десятинна церква, з п’ятниці почали засипати піском та суглинком. Чотири дні на території працює техніка — два екскаватори; «засипку» підвозять вантажними автомобілями. Місцеві жителі стали бити на сполох — у них з’явилася підозра, що це готують територію під будівництво нового Десятинного храму для УПЦ Московського патріархату, ідею якого активно просувають деякі чиновники та парламентарій–«регіонал» Юрій Мірошниченко.

Святкуймо, як колись

Святкуймо, як колись

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Різдвяні прикраси, вишиванки, солом’яний «павук», дідух, народні іграшки, веселі колядки — у такій урочистій атмосфері Різдвяного ярмарку, що проходив 23—25 грудня в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара», відбулася презентація книжки письменниці і журналістки «УМ» Ярослави Музиченко «Від Романа до Йордана». Цей яскравий посібник високої поліграфічної якості, виданий у видавництві «Свічадо», призначений не для прикраси книжкової шафи і не для виступу на сцені, а для практичного відновлення українських традицій у житті.

Уночі краще спати

Уночі краще спати

Після того як черкаська та львівська влада запровадили в обласних центрах заборону на нічний продаж алкоголю (мерія Черкас ще й виграла кілька судових позовів обурених підприємців, які дуже прибутково торгували спиртним уночі), ініціативу на «сухий закон» вирішили поширити всією Україною. Відтак міські голови Черкас і Львова Сергій Одарич і Андрій Садовий підписали меморандум, з яким звернулися до колег усіх українських міст iз проханням не стояти осторонь проблеми, «адже це крок до оздоровлення нації, покращення комфорту проживання і зниження злочинності у містах».

Їх бояться навіть «олімпійці»

Їх бояться навіть «олімпійці»

У Тернопільському міськрайонному суді завершується розгляд резонансного кримінального інциденту, який стався під час цьогорічних великодніх свят у центрі міста. Нагадаємо, тоді пішохідною зоною біля Катедрального собору раптом на неприпустимій швидкості почали «літати» туди–сюди дві іномарки. У святковій юрбі опинилися й двоє досить відомих спортсменів — плавець–«олімпієць» Олександр Волинець та призер юніорського чемпіонату світу з біатлону Олександр Починок, який зробив водіям–хуліганам зауваження. У відповідь ті полізли в бійку. Волинцю завдали кількох ударів і знущально пострибали по його машині, суттєво пошкодивши її, а Починку заподіяли численних травм: відтак хлопець потрапив до лікарні з переломом носа, серйозним пошкодженням ока та... наполовину відкушеним вухом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики