Супергерої без страху і докору

22.12.2011
Супергерої без страху і докору

Героїв мультсеріалу «Смішарики» нашій малечі представляти не треба: завдяки телебаченню малюки давно вважають Люсьєна, Кроша, Лосяша, Совунью та інших кумедних персонажів цього мультфільму своїми добрими друзями. Сьогодні «Смішарики» дебютують на великому екрані. Зважаючи на популярність серед хлопчиків та дівчаток, можна навіть не сумніватися в тому, що й випробування великим екраном «Смішарики» пройдуть успішно.

На відміну від телевізійних героїв, що тихо–мирно живуть у своєму затишному світі, герої фільму «Смішарики. Початок » у форматі 3D iз волі продюсерів (серед яких, до речі, і Тимур Бекмамбетов) постануть безстрашними суперменами, які... правильно, спробують врятувати світ від небезпеки. Як того вимагає жанр, пригоди і подвиги «Смішариків» супроводжуватимуть гумор, пародія на нашу реальність, цікаві прийоми 3D–технології. Тривимірний формат тут більш ніж виправданий. Як зауважив режисер фільму Денис Чернов, він дозволяє героям «ожити», перетворитися з персонажів серіалу на героїв більш досконалих, «з шерстю і тінню». До роботи над саундтреком мультфільму залучили, зокрема, зірку радянської естради Едуарда Хіля. Бюджет стрічки становить вісім мільйонів доларів.

Команда «Смішариків», вихід на широкі екрани яких, до речі, відбувся завдяки державній підтримці, має також міжнародні амбіції. За півроку планують презентувати адаптовану версію фільму, більш зрозумілу закордонному глядачеві.