Дивися, як їдеш і як стоїш

Дивися, як їдеш і як стоїш

Від 30 до 40 неоподаткованих мінімумів, тобто 510—680 гривень, змушений буде заплатити водій, якщо співробітник ДАІ побачить його автівку з безпричинно увімкненою «аварійкою», скажімо, на пішохідному переході або на повороті. А тим більше, коли стане очевидним, що власник авто насправді зупинився в недозволеному місці лише для того, щоб купити в сусідньому кіоску пачку цигарок. Це кваліфікується як «порушення правил зупинки, стоянки, що створює перешкоди дорожньому руху» і, згідно з законопроектом, який учора Верховна Рада проголосувала в першому читанні, тягне за собою вагомий штраф. Так само 30—40 неоподаткованих мінімумів стягуватимуть за зупинку на смузі, спеціально розрахованій для «маршруток».

Урок історії наживо

Урок історії наживо

Середня школа № 21 стала відомою на все місто тим, що уроки історії тут планують проводити у повстанській криївці. Оригінальна ідея спала на думку директору школи та вчителю історії Валентинi Звежинськiй. «Криївка майже готова, — розповіла «УМ» панi директор. — Вона зроблена врозріз, тобто має лише дві стіни, оббиті деревом. Висота — близько 2,5 метра. Школа розташована у старому будинку, тому стелі в нас дуже високі — 3 метри 70 сантиметрів, а криївка буде трохи нижчою. Дуже активно допомагали нам батьки: хто матеріалами, а хтось і автентичними речима. Так, до прикладу, ми маємо гасову лампу, головний убір «мазепівку», старий протигаз, медичні сумки того часу та фляги».

Більше платіжних карток

Більше платіжних карток

«Коли відбуваються серйозні зміни в економіко–соціальному житті країни, участь фінансових установ особливо важлива і необхідна, — наголосила Марина Нестеровська, директор департаменту роздрібного бізнесу банку «Хрещатик», представляючи проект. — MasterCard та банк «Хрещатик» постійно працюють над розвитком та удосконаленням електронних платежів в Україні». «Віртуальними грошима» можна скористатися під час шопінгу, в подорожах, у веденні бізнесу, не турбуючись про їхню безпеку. Програма «Разом з MasterCard» допомагає звичайному користувачеві відчути перевагу цих платіжних інструментів у повсякденному житті, значно заощаджуючи час.

Депутатів не вМОВИли

Депутатів не вМОВИли

Учора до розгляду у Верховній Раді було запропоновано законопроект про зміни до Закону «Про дошкільну освіту». Ключовим пунктом цього документа було надання права батькам обирати на власний розсуд мову навчання своєї дитини в дитячому садочку. Напередодні голосування народний депутат і лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко заявив, що цей документ фактично усуває з дошкільної освіти українську мову. До речі, останню в київських дитсадочках і так важко почути — більшість вихователів тут російськомовні.

Безборонна українська

Безборонна українська

Венеціанська комісія, яка оцінювала проект Закону «Про засади державної мовної політики» народних депутатів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, закликала до чесного балансу між захистом прав нацменшин, з одного боку, і збереженням державної мови — з іншого. Зокрема, фахівці комісії не помітили в законопроекті достатньо гарантій для використання та захисту української мови. Як повідомила голова Відділу демократичних інститутів і фундаментальних прав Венеціанської комісії Артеміда–Тетяна Кицька, це — одна зі слабких сторін нинішнього проекту.

Підозрювана, але вільна

Підозрювана, але вільна

16–річна Вікторія Санжарівець вийшла з СІЗО рівно через місяць після того, як Кобеляцький районний суд, де тривалий час розглядалася ця справа, направив її на додаткове розслідування. Новий слідчий, який прийняв справу до провадження, визнав за можливе обрати для Вікторії запобіжний захід, не пов’язаний з утриманням під вартою. Тож дівчина залишається підозрюваною у скоєнні тяжкого злочину, але принаймні чекатиме завершення слідства вдома — у селі поблизу Кобеляк.

Голо–систі дівчата в лапах КДБ

Голо–систі дівчата в лапах КДБ

Дивовижна історія спіткала борчинь «з усім». Детективний сюжет розвивався «на виїзді» — у Білорусі. Учора вранці на сайті організації Femen з’явилося повідомлення про те, що троє її активісток — Інна Шевченко, Оксана Шачко, Олександра Немчинова — безслідно зникли 19 грудня, після проведення топлес–акції в Мінську, перед будівлею тамтешнього Комітету держбезпеки. А надвечір організація повідомила стривоженій громадськості: дівчата знайшлися, вони потрапили в лапи білоруського КДБ, яке возило їх усю ніч на автобусі по лісу, принижувало та ще й знімало все це на відеокамеру, а на світанку викинуло в хащах десь у Гомельській області...

Всі статті рубрики