Шоу продовжується

16.12.2011
Шоу продовжується

Чудовий настрій з’явився у глядачів відразу при вході до Національного палацу мистецтв «Україна». Переступивши поріг фойє, вони потрапили на червону доріжку і, як справжні зірки шоу–бізнесу, крокували до зали під гучні аплодисменти! Далі — більше! Столи на кожному поверсі — щедро накриті. Тут уся наша національна смакота: ковбаска, канапка зі свіжоспеченого українського хліба з салом, фірмова настоянка на кропиві...

У залі — ніде яблуку впасти. Тут люди різного віку та соціального статусу, яких об’єднала шана та любов до української пісні та рідного краю. Саме натхненник свята, народний артист України Михайло Поплавський, має особливий дар — передавати глядачу свою любов до одвічних життєвих цінностей.

 

Завiтали цигани

Розпочалося дійство вражаючим лазерним шоу, миттєва зміна декорацій, спалахи феєрверків. На сцені — театр сучасної хореографії «Сузір’я Аніко» КНУКіМ із постановкою «Золоте шоу» — кожен рух відточений до дрібниць та композиційно вибудуваний. У костюмі, розшитому золотими галунами, виходить Михайло Поплавський і відразу дарує глядачам один iз найпопулярніших своїх хітів «Юний орел».

«Дякую, що ми разом. В єдності — наша сила», — звертається він до залу. Лунають гучні овації. Михайло Михайлович не дає собі перепочинку, експресивно співає «Кропиву». Під кінець пісні хвацько підхоплює на руки чарівну танцюристку. Глядачі у захваті.

Через кілька секунд Поплавський, змінивши стильний костюм, з’являється в барвистій національній сорочці, вишитій студентами кафедри дизайну одягу Університету культури, і виконує запальні пісні, які вже давно стали класикою української естради — «Край» і «Червона рута».

«Та яке шоу без циган ?» — запитує Михайло Михайлович і вітає на сцені заслуженого артиста України Петра Чорного та ансамбль «Циганські наспіви», котрі дарують йому «Віншувальну».

«Бережiть батькiв, поки вони ще живi»

Настрій кожної пісні дуже вдало передає відео на великому екрані сцени, що посилює відчуття кожної композиції та викликає все нові і нові емоції. Коли ж лунають перші акорди відомої пісні «Мамина черешня», зал тамує подих. На екрані з’являються відеокадри про Меланію Григорівну, матір Михайла Поплавського, яка влітку цього року пішла з життя. Погляд її випромінює добро і ласку. З останніми звуками пісні розчулений Михайло Михайлович стає на коліно... У багатьох глядачів на очах бринять сльози, бо слова і саме виконання пісні щемом відгукуються у серці кожного. Далі линуть «Сину мій», «Батько»... Пригадуєш свої дитячі роки, батьківський дім, лагідні материнські руки.

Михайло Михайлович немов читає думки, промовляючи: «Пам’ятайте своїх батьків. Частіше дзвоніть та приїжджайте до них. Адже кожний ваш приїзд продовжує їхнє життя! Бережіть їх, поки вони ще живі»

Творчi подарунки

На свої концерти Михайло Михайлович завжди запрошує друзів та колег, студентів та випускників Київського національного університету культури і мистецтв. Ось і цього разу студентка університету, запальна Гайтана заспівала «Україна! Будьмо!». Згодом аспірантка Наталія Валевська виконала пісню «Європа». Народна артистка України Наталя Бучинська подарувала нову пісню «Кохання–золото», зізнаючись, що написала її спеціально до дня народження ректора. Професор Національного університету культури і мистецтв, народний артист України Павло Зібров оспівував українське весілля, а його колега, дзвінкоголосий Іван Попович — карпатський рідний край, де минули його дитячі і юнацькі роки.

Серед шанованих глядачів був також народний артист України, почесний професор Університету культури, танцюрист і балетмейстер Григорій Чапкіс, який спочатку спостерігав за шоу із залу , а потім i сам вийшов на сцену, показавши зі студентами факультету бальної хореографії КНУКіМ вищий пілотаж «Самби».

Українське шоу європейського рiвня

«Їстівна» частина шоу відзначилася піснями «Варенички» і «Сало» з декораціями мережі ресторанів «Батьківська хата», де частують екологічно чистими продуктами. А пісня «Капелюх» з елементами репу, у виконанні Поплавського, ще раз підкреслила багатогранність стилю маестро.

За час концерту Михайло Михайлович виконав півтора десятка пісень, які глядачі зустрічали гучними оплесками та оваціями. Утім ректор зазначив, що аплодувати треба не йому, а його талановитим студентам. І дійсно, студенти Київського національного університету культури і мистецтв на чолі з ректором створили українське шоу європейського рівня.

«Сьогодні ми представили національну шоу–програму з використанням інноваційних технологій в оформленні сцени: відеодизайні, світлі, лазерному шоу. Жодна європейська зірка не показала в Україні шоу такого рівня» — поділився з УМ Михайло Поплавський.

Композиція «Блюз еротичних думок» iз використанням неонового світла показала нову грань творчості Поплавського. «Це — релакс. Ми експериментуємо», — загадково резюмував співак.

Долучилися до гранд–шоу й маленькі артисти — переможці Всеукраїнського телевізійного конкурсу «Крок до зірок», які разом із головним продюсером проекту Михайлом Поплавським виконали українською мовою знаменитий хіт Фредді Меркюрі «Шоу продовжується».

«Це шоу повинно тривати, бо шоу — це наше життя» — такий фінальний акорд свята. На поклін виходять усі учасники концерту. Зал підводиться. Не вщухають оплески. На сцені — море квітів від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр–міністра України Миколи Азарова, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, міністра культури України Михайла Кулиняка, Міністерства освіти і науки, молоді і спорту, радника Президента України Миколи Дем’янка, голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, депутатів Київської обласної ради, викладачів та студентів Київського національного університету культури і мистецтв, мережі еко–ресторанів «Батьківська хата»...

Спалахують феєр­верки. Михайло Поплавський бажає всім щастя, добра, кохання та віри у світле майбутнє України.

Телеверсію грандіозної концертної програми Михайла Поплавського «Шоу продовжується» дивіться на:

Першому національному — 23 грудня о 19.00, 24 грудня о 19.55 (1 ч.) та о 21.30 (2 ч.);
ТРК «Ера» — 25 грудня о 6.50;
ТРК « Київ» — 25 грудня о 16.20.