У Брюсселі по вулицях ходить Медведєв

У Брюсселі по вулицях ходить Медведєв

У Брюсселі вчора стартував дводенний 28–й саміт ЄС—Росія за участю президента Європейської ради Германа Ван Ромпея, голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу та президента Росії Дмитра Медведєва. Як повідомляє ІТАР–ТАКС, учора ввечері відбулася лише неформальна вечеря учасників, а робоча зустріч пройде сьогодні. Як передбачають оглядачі, російському президентові доведеться вислухати чимало неприємних запитань щодо порушень під час останніх парламентських виборів, які викликали хвилю акцій протесту в Москві та інших великих містах РФ. До слова, вчора Європарламент ухвалив резолюцію, що закликає до проведення нових, вільних виборів у Держдуму Росії, на яких буде зареєстровано всі опозиційні партії. Депутати звернулися до ван Ромпея і Баррозу, а також до єврокомісара із зовнішньої політики Кетрін Ештон із закликом підняти тему виборів на саміті Росія—ЄС.

Кохав дружину і стріляв у натовп

Кохав дружину і стріляв у натовп

Вівторок став чорним днем в історії Бельгії. П’ятеро людей загинуло, 123 отримали поранення в результаті бійні, яку влаштував о 12.30 за місцевим часом на центральній площі Сен–Ламбер, де проходить традиційний різдвяний ярмарок, 33–річний мешканець Льєжа Нордін Амрані. З даху пекарні чоловік відкрив стрілянину по людях iз пістолета й легкої автоматичної зброї, та ще й кинув три гранати на автобусну зупинку. 15–річний хлопець i 17–річна дівчина загинули на місці, згодом у лікарні від поранень померли 75–річна жінка, півторарічна дівчинка та 20–річний хлопець. Кількість жертв іще може зрости, оскільки п’ятеро осіб перебувають у вкрай тяжкому стані.

США поступилися Гонконгу

США поступилися Гонконгу

Найбільш розвиненим фінансовим ринком у світі є Гонконг. У щорічному рейтингу авторитетної міжнародної організації Всесвітній економічний форум колишня британська колонія, а тепер — спеціальний адміністративний район Китаю впевнено піднялася з минулорічної четвертої на найвищу, першу, сходинку, потіснивши лідерів 2010–го США і Велику Британію на друге і третє місця. Як пояснюється у звіті ВЕФ, рейтинг Сполучених Штатів упав на один пункт з огляду на побоювання щодо фінансової стабільності цієї країни. «Сходження Гонконгу на вершину нашого списку стало важливим етапом», — заявив виконавчий директор Всесвітнього економічного форуму Кевін Стейнберг. Фахівці ВЕФ у поясненні до рейтингу вказують, що успіх Гонконгу пов’язаний не так із банківською системою, як із широкими можливостями первинного розміщення акцій і системою страхування.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики