Комунальна карусель

Комунальна карусель

Восьмирічний Мойсей Хорава про свою трагічну прогулянку розповідає сьогодні неохоче, бо пережите й через чотири місяці нагадує про себе болячками. А втім, за великим рахунком, і розповідати особливо нічого. Сів на гойдалку у дворі своєї багатоповерхівки, тричі гойднувся і на швидкості полетів униз. Пізніше з’ясувалося — під ним тріснули старі металічні кріплення. Непритомного хлопчину доставили до лікарні швидкої невідкладної медицини, де хірурги приголомшили страшним діагнозом: внутрішня тріщина черепа, перелом шийного хребта і дві гематоми.

Очіпок для свекрухи

Очіпок для свекрухи

У приміщенні полтавського творчого об’єднання «Художник» експонується виставка старовинних жіночих головних уборів — очіпків — із колекції місцевої народної майстрині Валентини Ануарової. Серед них лише кілька раритетів (одному з очіпків уже більше 100 років). Решта — виготовлені вмілими руками пані Валентини, котра відродила на Полтавщині древнє ремесло. Майстриня спеціалізується на фасонах очіпків, які носили модниці центральних регіонів України. Зрештою, не тільки модниці. Цей головний убір водночас був повсякденним і, власне, обов’язковим у гардеробі заміжньої жінки. Після того як на весіллі дівчині–нареченій відрізали косу, покривали їй голову саме очіпком. Відтоді вона знімала його лише перед сном.

«Клейноди» точного часу

«Клейноди» точного часу

Годинник — один із найважливіших атрибутів стилю, який може багато розповісти про статус, смак і добробут його господаря. А годинники, які випускає Київський годинниковий завод, ще й можуть стати ідентифікатором національної приналежності. Адже це єдине українське підприємство, яке серійно виробляє наручні годинники. З повністю швейцарською «начинкою», але оригінальним українським «обличчям».

Всі статті рубрики