«Клейноди» точного часу

13.12.2011
«Клейноди» точного часу

Годинник — один із найважливіших атрибутів стилю, який може багато розповісти про статус, смак і добробут його господаря. А годинники, які випускає Київський годинниковий завод, ще й можуть стати ідентифікатором національної приналежності. Адже це єдине українське підприємство, яке серійно виробляє наручні годинники. З повністю швейцарською «начинкою», але оригінальним українським «обличчям».

Свою історію це київське підприємство веде від 1997 року. Тоді все почалося зі співпраці з Першим Московським годинниковим заводом, який випускає годинники «Політ». Тож спочатку київське підприємство випускало за ліцензією годинники цієї російської марки. І саме з таким годинником 19 листопада 1997 року здійснив свій політ у космос перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

Проте на заводі весь час мріяли про виробництво свого, вітчизняного, годинника, тим більше що в Україні досі не існувало власної годинникової марки. За створення свого бренда на заводі взялися в 2002 році. І вже в листопаді на українському ринку з’явилася абсолютно нова торгова марка KLEYNOD. Її назва — «Клейнод» — означає символ влади або коштовність. Гетьманські клейноди — булава, прапор, пернач — символізували владу гетьманів України й використовувалися як регалії і прикраси під час урочистостей і свят. Сучасні ж «клейноди» стали втіленням стилю й статусу сучасної людини, яка цінує свій і чужий час.

Не дивлячись на великі фінансові витрати, на заводі вирішили виходити на ринок не з одним годинником, а з цілою дизайнерською колекцією — 25 моделей наручних чоловічих і жіночих годинників під брендом KLEYNOD. В усіх моделях було використано тільки швейцарські механізми — це стало найважливішим правилом підприємства.

Під час виготовлення корпусів годинників «КЛЕЙНОД» використовують тільки неіржавіючу сталь, оригінальні позолочені швейцарські механізми RONDA і ЕТА з рубіновими каменями, шкіряний ремінець високої якості. Єдина відмінність українських «клейнодів» — ціна. Наприклад, швейцарський аналог годинників зі схожими технічними характеристиками коштує в 1,5–2 рази дорожче, ніж український KLEYNOD.

Українські «клейноди» поєднали в собі сучасні тенденції світової годинникової моди й особливий український стиль. Дизайнерами підприємства на сьогодні розроблено понад 150 моделей годинників. Особливе місце в модельному ряду посідає ексклюзивна лімітована колекція наручних годинників «КЛЕЙНОДИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ», випущена на честь 15–ї та 20–ї річниць незалежності України. Основою оригінального дизайну цих годинників став державний герб України — тризуб.

У 2007 році було презентовано оновлену колекцію золотих годинників KLEYNOD GOLD. У золотих «клейнодах» поряд зі звичним для покупця рожевим золотом використано також біле і жовте. Жіночі годинники прикрашені інкрустаціями із напівдорогоцінного каміння та діамантів.

Сьогодні годинники KLEYNOD стають ознакою успішного українця. Вироби Київського годинникового заводу користуються неабиякою популярністю в нашій країні та за її межами, їх носять понад 150 тисяч українців, серед яких — багато відомих персон. Зокрема, глава держави Віктор Янукович є власником ексклюзивного годинника «Клейнод Президента».

Придбати годинники KLEYNOD сьогодні можна в більш ніж ста магазинах у різних містах України. На заводі планують постійно збільшувати та оновлювати асортимент продукції. До речі, з 2010 року «клейноди» мають збільшений гарантійний термін — 2,5 року. Повну колекцію зразків продукції і прикладів розробки годинників з корпоративною символікою можна побачити на сайті: www.kleynod.ua.

 

ДО РЕЧІ

Київський годинниковий завод розробляє й виготовляє також фасадні й вуличні годинники. На сьогодні київські дзигарі прикрашають вулиці Донецька, Дніпропетровська, Чернігова, Житомира, Чернівців, Києва та інших міст України.