Відчай протесту: голод і мороз

Відчай протесту: голод і мороз

Микола Костєв та інші протестувальники, які більше тижня голодують, оголосили відучора «сухе» голодування. Влада ігнорує нас, кажуть доведені до відчаю люди. «Якщо до нас не вийде нарешті Азаров або Тігіпко з конкретними документами та рішеннями, нам доведеться вдатися до самоспалення! Ми вже поговорили зі священиком, і він сказав, що це не буде гріхом. Оскільки ми помремо за нашу державу та наших дітей», — навіть таке почув учора кореспондент «УМ», прийшовши у «табір» в Маріїнському парку.

Та рука нічого не візьме

Та рука нічого не візьме

Від символу Президента України Віктора Януковича у Чернівцях тепер лишився тільки шматочок вугілля і табличка «Реставрація». Зовсім не боячись міліції, невідомі просто навпроти облуправління МВС обламали пальці у гіпсової скульптури Януковича.

Прокуратура ще раз «поховала» Конопльова

Прокуратура ще раз «поховала» Конопльова

Учора слідчий відділ Донецької обласної прокуратури вирішив відмовити у порушенні кримінальної справи за фактом загибелі Геннадія Конопльова під час знесення наметів «чорнобильців» у Донецьку 27 листопада. Слідчі не знайшли складу злочину ні у факті смерті пенсіонера, ні в діях міліції та міненесників, які брутально руйнували наметове містечко. Про рішення не порушувати кримінальну справу за цим фактом, який сколихнув усю країну, заявив учора прокурор Донецької області, чоловік із красномовним прізвищем — Володимир Вишинський.

Сніжок на Юрiїв день

Сніжок на Юрiїв день

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україну відучора прийшла зима — випав перший сніг. Згідно з прогнозами Гідрометцентру, в найближчий тиждень нас очікують дощ та мокрий сніг. Вночі підморожуватиме (0...–5), а вдень сніг буде танути, бо температура триматиметься позначки «плюс» (від +1 до +6). На дорогах 10, 12 та 14 грудня очікується густий туман, подекуди ожеледиця. У Криму традиційно буде тепліше: вночі від –2 до +3, вдень — 6–11 градусів тепла.

Стань Чарівником

Стань Чарівником

Для того, щоб бути благодійником та дарувати радість дітям–сиротам чи дітям із малозабезпечених родин, необов’язково самому бути багатим чи дорослим. Стати помічниками Святого Миколая і Діда Мороза може навіть малеча, наголошують організатори благодійної акції «Подаруй радість дітям». Усі небайдужі можуть передати дітям іграшки, канцтовари, книжки, одяг через активістів iз Молодіжного об’єднання «Скаути Києва», благодійного фонду «Товариство «Приятелі дітей» та Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ». Охочим долучитися до доброї справи пропонують безкоштовно зателефонувати на гарячу лінію (044) 481–09049. «Ми розкажемо, в який конкретний спосіб можна приєднатися, за якими адресами принести речі чи подарунки, в яких дитячих будинках ця акція проходить», — розповів заступник голови правління ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко.

Їдьте тихо!

Їдьте тихо!

Раніше — 700 гривень, тепер — більше 50 тисяч: саме таку суму платитимуть водії за самовільне встановлення і експлуатацію проблискових маячків. Таке рішення прийняли народні депутати, ухваливши Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв».

«Беркут» і Му–му

«Беркут» і Му–му

Люди зібралися біля легендарного «падаючого» паркану перд Радою. Паркан цього разу ніхто не чіпав, бо головною персоною дня стала... корова Каріна, яку привели з собою фермери. Сіль акції протесту полягала в тому, щоб завести тварину до Верховної Ради. Такого не очікував ніхто, навіть правоохоронці, які від шоку довго не могли отямитися і єдине, що змогли придумати, так це взяти тварину в облогу. Потрійний кордон «Беркута» навколо корови виглядав кумедно. А демонстранти в цей час кепкували. «Скоро дванадцята година, пора корівку доїти», — кричала жінка. Єдина людина, яка по–справжньому хвилювалася за худобу, був господар Карiни пан Григорій. Як виявилося пізніше, йому заборонили забрати корову від «беркутівців», і чоловік уже почав сумувати за втраченим. Та вихід знайшовся — Каріну подарували Олегу Ляшку, який єдиний iз депутатів ВР вийшов до протестувальникiв.

Всі статті рубрики