Наум є — розуму не треба

Наум є — розуму не треба

Усе почалося з того, що троє журналістів прибули на жваве перехрестя в центрі міста, щоб відзняти факт резонансної ДТП за участю автомобілів «Мерседес» і «Мазда». Винуватець аварії не тільки не визнав своєї провини, а й накинувся на літнього водія «Мазди» з кулаками. Йому на підмогу прибула «група підтримки» у складі п’яти «братків», включаючи відомого в Миколаєві кримінального авторитета Наума. Разом вони настільки психологічно затероризували водія «Мазди», що той не міг вимовити ані слова.

Вольєр iз твоїм ім’ям

Вольєр iз твоїм ім’ям

Таку можливість одеситам близько тижня тому надав місцевий зоопарк, розпочавши програму «Стань опікуном». У рамках акції кожен охочий упродовж року зможе дбати про обрану тварину, годувати її. Вибір найрізноманітніший: від сови до слона та лева.

«Зачистили» фюрера

«Зачистили» фюрера

Кілька годин провисів на розі однієї з вулиць Запоріжжя плакат, з якого німецький диктатор закликав встановити і йому монумент — на кшталт пам’ятника Сталiну, що стоїть біля офісу місцевого осередку Компартії. «Чим я гiрший за Сталiна?» — гласив напис на бiлбордi. Як писала вчора «УМ», ініціаторами його встановлення виступили журналісти місцевої газети «Субота плюс». Головний редактор Богдан Василенко, зокрема, пояснив, що в такий спосіб автори неординарної ідеї хочуть донести до українців і пересічних запоріжців увесь абсурд політики чинної влади, коли одному злочинцю ставлять пам’ятник, а другого засуджують.

Листи свободи

Листи свободи

9 грудня опівдні в місті стартує «Марафон написання листів–2011». Ця щорічна акція мiжнародного руху «Міжнародна амністія» присвячена Всесвітньому дню захисту прав людини. В Україні марафон пройде вчетверте. Минулого року, розповідає Владислав Дейнека, інформаційний менеджер громадської організації «Клуб «Шанс», який є представником «Мiжнародної амнiстiї» у Сумах, у ньому взяли участь 13 міст. Цьогоріч планується долучення до акції ще 25, серед яких і Суми.

«Стимулюють» до смертi?

«Стимулюють» до смертi?

У Луганській та Хмельницькій областях призупинено вакцинацію на час, доки триває розслідування справ про загибель хлопчика з Луганської області та про параліч дитини у Хмельницькому. Лікарі та офіційні особи з Міністерства охорони здоров’я стверджують, що трагедії не пов’язані з вакцинацією. Експертиза засвідчила, що смерть півторарічного хлопчика з Брянки сталася не внаслідок щеплення проти кору, паротиту та краснухи, а через менінгококову інфекцію. У МОЗ також заявили, що саме цей тип інфекції міг спровокувати й параліч дворічного хлопчика із Хмельницького, якому зробили щеплення від поліомієліту. «За кожним випадком проводять розслідування, працює комісія. На цей період призупинено ту серію вакцини, якою було щеплено цих дiтей», — повідомила керівник Департаменту материнства та дитинства МОЗ Світлана Осташко.

Пiднiми голову!

Пiднiми голову!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останній місяць року багатий на цікаві астрономічні явища, зокрема ми можемо спостерігати повне затемнення місяця та два метеоритні потоки. Перший акт грудневої небесної вистави можна спостерігати ввечері 10 грудня, коли станеться повне затемнення місяця. На жаль, це явище у повній красі та обсязі зможуть спостерігати лише мешканці Азії, Австралії, Аляски та тихоокеанських островів.

Мале, а вже «зелене»

Мале, а вже «зелене»

Другий рік поспіль конкурс «Екологічні ідеї з усього світу», організований Фондом братів Кличкiв, привчає дітей цінувати природу та навколишнє середовище. Цьогоріч дітлахам також запропонували заповнити свої еко–щоденники, в яких школярі мають написати й проілюструвати п’ять ідей, що можуть допомогти екологам зробити Україну чистішою.

Всі статті рубрики